Podprti projekti

Seznam

Crash Test Dummy: Novi evropski jaz v bio-političnem preizkusnem trku

Crash Test Dummy: Novi evropski jaz v bio-političnem preizkusnem trku (Partner)

Crash Test Dummy: Novi evropski jaz v bio-političnem preizkusnem trku

(Partner)

Vodja projekta: Muffathalle Betriebs GmbH (Muffatwerk), München (DE)
Soorganizatorji: Trafo - House Of Contemporary Arts, Budimpešta (HU), Archa Theater, Praga (CZ), Zavod Projekt Atol, Ljubljana (SI)
Pridruženi partnerji: Bundeszentrale fur Politische Bildung (DE), Goethe Forum München (DE), Goethe Institut Budapest (DE), Goethe Institut Prag (DE), Institut Francais de Munich (FR), Jugendfilmzentrum München (DE), Kulturreferat der Landeshauptstadt München (DE), La Villette (FR), LMU München (Universitaet) (DE), Schechesches Zentrum München (DE)

Projekt je bil zasnovan kot interdisciplinarna raziskava, ki je povezovala področja arhitekture, scenske umetnosti, glasbo, nove medije ter likovne umetnosti v javnem prostoru. Začasni laboratorij, ki je gostoval v treh srednje evropskih prestolnicah, tj. v Budimpešti, Pragi, Ljubljani in Münchenu, je predstavljal mrežo umetnikov, raziskovalcev, aktivistov in kulturnih centrov iz več držav.
Projekt je poskušal opozoriti na aktualno družbeno stanje, ki je rezultat posledic procesov družbene transformacije, scenarijev nadzorovanja in obvladovanja, razblinjanja varnostne mreže socialne države, izzivov globalnih migracij, in ki postavlja pred zahodno družbo scenarij preizkusnega trka z nepredvidljivim izidom. V tem scenariju posameznik postaja vse bolj samo testna lutka, njegovo telo pa cona trčenja.
Umetniške instalacije, projekcije filmov, delavnice za otroke, razgovore ter predstavitve projektov mednarodnih in domačih umetnikov so predstavljali povod za razpravo in analizo družbenih ran in zlomov.
Testna cona v Ljubljani je potekala med 21. in 28. junijem 2006 v okviru katere so sodelovali domači in mednarodni umetniki, teoretiki, analitiki, režiserji, aktivisti in raziskovalci, kot Christian Nold (UK), Konrad Becker (AT), Marko Peljhan (SI), Andrej Kurnik (SI), Olaf Arndt (DE), Davide Grassi (SI), Komet, Byetone (raster-notion) (DE), idr.

Več: http://www.crashtestdummy.net

Kontakt: Marko Gabrijelčič
Zavod Projekt Atol, Ane Ziherlove 2, 1000 Ljubljana
http://makrolab.ljudmila.org/atol/