Podprti projekti

Seznam

CIMET – Cultural Intersections, Mobility, Education and Tradition

CIMET – Cultural Intersections, Mobility, Education and Tradition (Partner)

CIMET – Cultural Intersections, Mobility, Education and Tradition

(Partner)

Vodja projekta: Zavod En-Knap, Ljubljana (SI)
Soorganizatorji:
Inteatro, Polverigi (IT), SEAD – Salzburg Experimental Academy of Dance (AT)
Finančna podpora EU: 96.790 EUR

Poimenovanje projekta je akronim angleških besed (Cultural Intersections, Mobility, Education and Tradition), ki se nanašajo na izobraževanje in kulturne izmenjave. Projekt naj bi vzpodbudil prav tiste posebne okuse, lastne slovenskemu poimenovanju začimbe cimet, ki s sladkim in hkrati nekoliko pikantnim okusom izboljšuje in spreminja okus jedem.
Projekt CIMET je podprl mobilnost, trening, poglobljeno izobraževanje, sodelovanje in produkcijo na področju uprizoritvenih umetnosti predvsem za mlade sodobne plesalce in performerje v starosti do 35 let. Projekt se je osredotočil na iskanje novih partnerskih sodelovanj in hkrati želel spodbuditi dostop do mednarodnega sodelovanja, izmenjave pedagogov in udeležencev ter s tem okrepiti vsako izmed sodelujočih organizacij z vidika komplementarnosti. V enoletnem obdobju je preko 100 mladih mednarodnih plesalcev in performerjev sodelovalo v aktivnostih – na delavnicah, tečajih, pri raziskovalnih projektih, produkcijah in predstavitvah –, ki so potekale v Ljubljani, Jesiju, Milanu, Novem Sadu, Polverigiju, Puli in Salzburgu. V okviru izobraževalno-raziskovalnega projekta je nastalo več produkcij, npr. Galerija mrtvih žensk (Maja Delak in Mala Kline), 4U (Rebecca Murgi) in študentski projekti salzburškega SEAD-a.
CIMET združuje strokovna znanja in dejavnosti širšega kroga sodelavcev En-Knapovega izobraževalnega in raziskovalnega programa Agon ne le iz Slovenije, temveč tudi iz Italije, Avstrije, Srbije in Hrvaške. Spletna stran projekta bo tudi v prihodnje spodbujala dostop do informacij s področja izobraževanja in razvoja, priložnosti in izmenjav za plesalce in performerje iz regije.

Več: www.cimetproject.org

Kontakt: Jana Wilcoxen
Zavod En-Knap, Metelkova 6, 1000 Ljubljana
www.en-knap.com