Podprti projekti

Seznam

Read Me Live – Promotion of Reading Culture Through Live Literature

Read Me Live – Promotion of Reading Culture Through Live Literature (Partner)

Read Me Live – Promotion of Reading Culture Through Live Literature

(Partner)

Vodja projekta: Pilgern & Surfen Melk (p&s melk), Aggsbach Dorf (AT)
Soorganizatorji: Collegium Budapest (HU), Literaturhaus Hamburg (DE), Institut d'Allemand d'Asnières Sorbonne Nouvelle Paris (FR), University of Prague (CZ), Kodolányi János Föoiskola Székesfehévár (HU)
Pridruženi partnerji: Queen Mary College–University of London (UK), Europäisches Hochschulinstitut (EUI), Firence (IT), Univerza v Mariboru, Filozofska fakulteta, Oddelek za germanistiko (SI)

Namen projekta je prispevati k povezovanju elektronskih in klasičnih medijev, konkretno medmrežja in leposlovja, obenem pa tudi konstituiranje mednarodnega literarnega kanona. Gre za virtualno knjižnico, ki objavlja recenzije knjižnih objav v angleškem, francoskem, madžarskem in nemškem jeziku, od avgusta 2007 pa tudi v italijanščini, danščini, češčini, hebrejščini in slovenščini. 

Virtualna knjižnica readme.cc aktivno vključuje strokovne sodelavce in bralce, ki si izmenjujejo mnenja. Na spletnih straneh readme.cc objavljajo kratke vsebine knjig, jih razvrščajo v katergorije in si oblikujejo svoje osebne virtualne knjižne police. Z izbranimi knjigami se bralci lahko slikajo tudi pred t. i. fotobotom, digitalnim fotoaparatom, ki je postavljen v nekaterih evropskih mestih (Pariz, Zürich, Dunaj, Zug, Solothurn, Budimpešta, Luzern in Székesfehérvár).

Več: www.readme.cc

Kontakt: doc. dr. Alja Lipavic Oštir
Univerza v Mariboru, Filozofska fakulteta, Oddelek za germanistiko, Koroška cesta 160, 2000 Maribor
www.ff.uni-mb.si