Novice

Tretji oder uspel na razpisu Laboratorij za ustvarjalne inovacije 2021

Znani so rezultati razpisa MEDSEKTORSKI SKLOP Laboratorij za ustvarjalne inovacije za leto 2021. Komisija je podprla skupaj 10 projektov, med njimi enega iz Slovenije – Tretji oder. Čestitamo! Odprt pa je tudi razpis MEDSEKTORSKI SKLOP Laboratorij za ustvarjalne inovacije 2022. Rok za oddajo vlog je 7. september 2022.

Rezultati · 5. avgusta 2022

Evropska komisija je na razpisu programa Ustvarjalna Evropa–MEDSEKTORSKI SKLOP Laboratorij za ustvarjalne inovacije za leto 2021 (CREA-CROSS-2021-INNOVLAB) prejela skupaj 53 projektnih vlog. Podporo EU v skupni višini 6.398.625,54 evrov bo dodelila 10 projektom, med njimi je tudi en iz SlovenijeTretji oder, ki ga koordinira PERISKOP d.o.o.

Cilj projekta Tretji oder je razviti inovativno platformo za predvajanje evropskih ustvarjalnih in kulturnih del. PERISKOP ga bo skupaj s partnerji iz Slovenije, ADD d.o.o. in Art rebel 9 d.o.o. ter italijanskim CEIPES in španskim OPTIVA MEDIA izvajal do 30. aprila 2024, zanj pa je prejel podporo EU v višini 616.057,66 evrov.

Seznam odobrenih projektov

1. Escape Fake 2.0 – 1 Escape Fake 2.0: Creative collaboration for new tools in media literacy
2. MUSIKA PERIPHERIKA – The New Crossroads of Music & Film in the 21st Century
3. Innovation Lab – SILBERSALZ Institute
4. ThirdStage – Pan-European platform and innovative business model for distribution and promotion of AV streaming of European cultural performances
5. GPT – Green Producers Tool – The tool for measurement and reducement of CO2 footprint in The European Culture Sector.
6. NewsCraft – Seriously, play the the news!
7. C4Education – Virtual Lab on the Collection and Commercialization of digital tools for Citizen education in Cultural Heritage
8. CCI Thrive – Bespoke Business Models and Innovative Practices of Cross-Sectoral Cultural and Creative Collaboration
9. CREA – Creative Room Europe Alliance
10. EDUMAKE – MAKE your own media-supported EDUcational material on societal themes out of the box

Seznam odobrenih projektov
je dostopen na portalu FTOP, glej Projects funded under this topic.

Odprt razpis MEDSEKTORSKI SKLOP Laboratorij za ustvarjalne inovacije 2022

Laboratorij za ustvarjalne inovacije je namenjen razvoju inovativnih orodij, modelov in rešitev, ki so uporabni tako v AV sektorju kot tudi v drugih kulturnih in ustvarjalnih sektorjih.

Upravičeni prijavitelji so partnerska združenja treh organizacij iz najmanj dveh različnih držav, sodelujočih v programu Ustvarjalna Evropa. Konzorcij mora predstavljati raznoliko strokovno znanje in izkušnje v več kulturnih in ustvarjalnih sektorjih, vključno z avdiovizualnim. Projekti lahko trajajo največ 24 mesecev, višina sofinanciranja EU znaša do 60 % vrednosti projekta.

Rok za oddajo vlog je 7. september 2022 do 17.00.00 (bruseljski čas).

Letos je Komisija podvojila proračun razpisa na 13.640.000 EUR. Lani je podpora EU znašala približno 600.000 EUR na projekt; najvišja podpora EU za letošnji razpis navzgor pa ni omejena.
Več o razpisu na CED Slovenija in portalu FTOP. V pomoč pri pripravi projektne vloge vam je lahko posnetek s spletnega seminarja in predstavitev .pdf EACEA.