Novice

Razpisi Ustvarjalna Evropa za leto 2024

Preverite aktualne razpise programa Ustvarjalna Evropa: KULTURA, MEDIA in Medsektorski sklop. Besedila razpisov so dostopna na portalu FTOP. Motovila (CED Slovenija) vam pomaga pri postopku prijave na razpise in odgovori na vaša vprašanja.

Razpisi · 12. februarja 2024

Spodaj preverite aktualne razpise Ustvarjalna Evropa v vseh treh sklopih. Februarja se izteka rok za razpis NEWS novinarska partnerstva – pluralizem in sodelovanja (14. februar 2024).

Motovila (CED Slovenija) vam lahko pomaga pri postopku prijave na razpise in odgovori na vaša vprašanja.

Evropska komisija je konec septembra objavila letni delovni programAnnual Work Programme 2024, ki predstavlja podlago za izvajanje ukrepov Ustvarjalna Evropa in objavo novih razpisov za sofinanciranje projektov. Nekaj razpisnih rokov za leto 2024 je že zaključenih, npr. za MEDIA Razvoj skupine projektov, CREA-MEDIA-2024-DEVSLATE (rok za oddajo vlog je potekel 13. decembra 2023), ali KULTURA Evropski projekti sodelovanja, CREA-CULT-2024-COOP (rok za oddajo vlog je potekel 23. januarja 2024).

KULTURA

NE SPREGLEJTE: Izvajalska agencija EACEA bo izvedla dve informativni predstavitvi razpisa, in sicer predvidoma 22. februarja in 13. marca od 10.00 do 12.00.
Motovila (CED Slovenija) bo za založnike predvidoma marca organizirala delavnico, ki bo v pomoč prijaviteljem pri pripravi projektne vloge. Več informacij sledi kmalu.

Razpis Kultura premika Evropo – Culture Moves Europe:

  • Individualna mobilnost: prijave so mogoče do 31. maja 2024 (vmesni mesečni roki).
    [Ukrep CME izvaja Goethe institut v Bruslju!]

NE SPREGLEJTE: Goethe Inštitut vabi ob petkih ob 11. uri na spletna srečanja, kjer boste prejeli informacije oz. odgovore na vprašanja uporabnikov. Prijavite se tukaj. Spremljajte FB @CultureMovesEurope.

MEDIA

Izvajalska agencija EACEA je januarja organizirala spletna seminarja MEDIA Razvoj evropskih ko-produkcij in MEDIA Evropski ponudniki in mreže VOD. Če ste seminarje zamudili, so v posnetku dostopni na povezavi Online-Sessions: Creative Europe-MEDIA 2024 (europa.eu).

MEDSEKTORSKI SKLOP

Izvajalska agencija EACEA je januarja organizirala spletni seminar za razpis Laboratorij za inovacije. Če ste seminarje zamudili, so v posnetku dostopni na povezavi Online-Sessions: Creative Europe-MEDIA 2024 (europa.eu). EACEA je decembra 2023 organizirala tudi informativno spletno srečanje za razpise NEWS. Predstavitev je v posnetku dostopna na Replay the info session and/or download the presentation.

Če se prijavljate na razpise Ustvarjalna Evropa, je OBVEZNO BRANJE:
– Razpisno besedilo – Call Document: cilji, projektne aktivnosti, časovnica, upravičenost, merila itd.
– Spletni priročnik – Online Manual: razloži postopek za registracijo organizacije na FTOP in spletno oddajo vloge za sofinanciranje.
– AGA – Annotated Grant Agreement: vključuje obrazložitve vseh določb sporazuma, vključno z upravičenostjo stroškov, časovnico izplačil itd.

Druge uporabne vsebine so dostopne na povezavi CED Slovenija tukaj.

Če želite sodelovati kot ocenjevalka_ec evropskih razpisov, ste vabljeni, da na portalu FTOP izkažete interes in se s prijavo vključite v podatkovno bazo potencialnih ocenjevalcev (Portal Expert Database).

Kateri razpisi Ustvarjalna Evropa bodo aktualni do leta 2027?

Prelistajte publikacijo Ustvarjalna Evropa 2021–2027 (.pdf), ki je izšla decembra 2023 pri Motovili in vključuje “abc” informacije o EU programu financiranja, komu je uspelo iz Slovenije in kako vam lahko pomaga CED Slovenija. Če želite natisnjeno izvedbo publikacije, nam pišite na info[at]ced-slovenia.eu.

Na spodnjih povezavah preverite, kateri razpisi bodo objavljeni vse do izteka programa leta 2027:
UstvarjalnaEvropa_brosura_razpisi_KULTURA
UstvarjalnaEvropa_brosura_razpisi_MEDIA
UstvarjalnaEvropa_brosura_razpisi_CROSS