Novice

Posodobljen seznam sodelujočih tretjih držav v Ustvarjalni Evropi

Prijaviteljem na razpise Kultura, MEDIA in Medsektorski sklop svetujemo, da pri prijavi projektnega predloga preverijo, katere države so upravičene do sodelovanja v Ustvarjalni Evropi.

V program Ustvarjalna Evropa so vključene vse države članice EU in nekatere države, ki niso članice EU (t. i. tretje države). Pod določenimi pogoji lahko v programu sodelujejo tudi države Evropskega gospodarskega prostora, države kandidatke/potencialne kandidatke in države evropske sosedske politike.

Evropska komisija je 1. februarja 2024 posodobila seznam tretjih držav, ki so upravičene do sodelovanja v Ustvarjalni Evropi. Novo je, da organizacije iz Črne gore in Tunizije niso več upravičene do sodelovanja na razpisih MEDIA in Medsektorskega sklopa za leto 2024.

Prijaviteljem na razpise Ustvarjalna Evropa v vseh treh sklopih (Kultura, MEDIA, Medsektorski sklop) svetujemo, da pri prijavi projektnega predloga vedno preverijo zadnjo različico seznama držav, ki so upravičene do sodelovanja v Ustvarjalni Evropi, npr. glej EU Grants: List of participating countries (CREA): V6.0 – 01.02.2024. Vključitev minimalnega števila partnerjev iz upravičenih držav je namreč eden od formalnih pogojev, ki jim morajo prijavitelji zadostiti s projektno vlogo.

Kateri razpisi Ustvarjalna Evropa bodo aktualni do leta 2027?

Prelistajte publikacijo Ustvarjalna Evropa 2021–2027 (.pdf), ki je izšla decembra 2023 pri Motovili in vključuje “abc” informacije o EU programu financiranja, komu je uspelo iz Slovenije in kako vam lahko pomaga CED Slovenija. Če želite natisnjeno izvedbo publikacije, nam pišite na info[at]ced-slovenia.eu.

Na spodnjih povezavah preverite, kateri razpisi bodo objavljeni vse do izteka programa leta 2027:
UstvarjalnaEvropa_brosura_razpisi_KULTURA
UstvarjalnaEvropa_brosura_razpisi_MEDIA
UstvarjalnaEvropa_brosura_razpisi_CROSS