Novice

O dosežkih Ustvarjalne Evrope v Bruslju … tudi s slovenskimi gosti!

Evropska komisija organizira konferenco Ustvarjalna Evropa – osrednji letni dogodek, s katerim želi poudariti rezultate in dosežke podprtih projektov. Vabljeni v Bruselj (BOZAR), 27. oktobra 2016.

Novo pri Ustvarjalni Evropi · 5. septembra 2016

Creative Europe Showcase conference 2016Komisija (DG EAC) organizira enodnevno konferenco Creative Europe Showcase conference za številne deležnike v kulturi – od oblikovalcev politik do predstavnikov kulturnih in ustvarjalnih sektorjih oz. uporabnikov programa.

Središčna tema konference bodo prednostne naloge Ustvarjalne Evrope in Evropsko leto kulturne dediščine 2018. Na konferenci bodo nastopili izkušeni predstavniki kulturnih in ustvarjalnih organizacij, ki so za svoje projekte prejeli podporo Ustvarjalne Evrope.

Glede na uspešnost Slovenije v podprogramu Kultura nas ne preseneča številčna zastopanost predstavnikov domačega kulturnega sektorja. Med osrednjimi gosti bosta denimo Beletrina in Umetnostna galerija Maribor (UGM). Pogovor z gosti, ki jih je izmed številnih podprtih projektov izbrala Evropska komisija, bosta moderirala Linda Di Petro (Indisciplinarte) in Luka Piškorič iz Kreativnega centra Poligon in je razdeljen na štiri tematske sklope:

Krepitev zmogljivosti: ViSET (IT); Opera Europa (BE); European Digital arts & Science Network (AT)
Razvoj občinstev: Baltic Light Chain (LV); #europeanfilmchallenge (LT); Versopolis (SI)
Medkulturni dialog in socialna vključenost: Choros (FR); The power of diversity (DE); Flâneur – New urban narratives (PT)
Kulturna dediščina: Heroes we love (SI) in SYMBOLS (ES)

Program konference preverite tukaj.

Konferenca je namenjena vsem, ki vas zanimajo kulturni in ustvarjalni projekti z evropskim oz. mednarodnim dometom. Dogodka se bo udeležila tudi ekipa Motovile / CED Slovenija.

Prijavite se prek spleta Komisije. Za več spremljajte tudi FB ali Twitter (#CreativeEurope) Komisije.