Novice

MEDIA podpora za Visegrad Animation Forum 2018!

Tik pred izvedbo letošnjega koprodukcijskega dogodka Visegrad Animation Forum, v katerem kot soorganizator in partner sodeluje tudi Društvo slovenskega animiranega filma (DSAF), je Evropska komisija potrdila finančno podporo 52.000 EUR tudi za naslednjo edicijo tega pomembnega regionalnega dogodka v letu 2018 ‒ čestitamo!

Rezultati · 24. maja 2017

Ocenjevalna komisija Evropske komisije (razpis EACEA 17/2016 za dostop do trgov, rok 2. februar 2017) je tako VAF že peto leto zapored prepoznala kot pomembno regionalno stičišče animacijskega sektorja.

Vodja projekta je češko združenje animatorjev, poleg slovenskega pa kot partnerji v njem sodelujejo tudi združenja iz Poljske in Slovaške ter madžarska univerza za umetnost MOME.

Eden najpomembnejših ciljev, ki jih zasleduje VAF, je izboljšati pogoje ustvarjanja animiranih filmov v širši regiji s povezovanjem in skupnimi prizadevanji profesionalcev iz Češke, Slovaške, Poljske, Madžarske ter Slovenije in tudi širše.

Letošnji VAF je potekal med 2. in 4. majem v okviru mednarodnega festivala animiranega filma Anifest v češkem Třeboňu. V organizaciji DSAF se ga je udeležila številna delegacija predstavnikov slovenskega animiranega filma.

(Foto: Visegrad Animation Forum 2017, Animateka)