Novice

Jesenska delavnica za projekte sodelovanja 2017 – 2. DEL

Načrtujete prijavo na razpis za evropske projekte sodelovanja za leto 2017 v okviru podprograma Kultura? Projektna ideja je že dobro zastavljena (upoštevali ste tudi informacije in nasvete iz prvega dela delavnice), niste pa prepričani, kako izdelati proračun projekta, pogodbo o partnerskem sodelovanju ipd.? Nujno se nam pridružite 8. novembra na zadnjem delu jesenske delavnice. Razpis, objavljen z zamudo, se izteče že 23. novembra.

Dogodki · 28. oktobra 2016

projekti-sodelovanja-20171. DEL: Ali je vsak mednarodni projekt lahko Projekt evropskega sodelovanja?
Poročamo tukaj.

2. DEL: Kaj pa finance in vsa ostala razpisna dokumentacija?

Ali je strošek plače upravičen? Na kakšen način lahko vključimo neposredne stroške? Kateri viri sofinanciranja so upravičeni? Ali je treba ob zaključku projekta oddati revizijsko poročilo? Kaj narediti, če se v času izvajanja projekta spremeni višina in vrsta stroškov? Kako pripraviti pogodbo o partnerskem sodelovanju? Kdo podpiše pooblastilo?

Pozor: do roka za razpis je še slab mesec (23. november), do delavnice pa še dober teden (8. november). Izkoristite čas za pogovor s partnerji in se pripravite na delavnico. Ekipa CED Slovenija vam omogoča 4 ure intenzivnega svetovanja prav za vsebinsko-finančni del razpisne dokumentacije.

Torek, 8. november 2016 od 9.30 do 14.00
Upravna hiša SEM, Ljubljana

PROGRAM

9.30–10.00: Registracija udeležencev.

10.00–11.30: Prijavnica od A do G: (1) Pregled razpisne dokumentacije in skladnost projektne ideje s kriteriji razpisa (Mateja Lazar, Motovila / CED) in (2) Predstavitev sporazuma o partnerskem sodelovanju (Tina Baloh, univ. dipl. prav.).

11.30–12.00: Pogostitev.

12.00–14.00: Kako oblikovati proračun projekta? (Maša Ekar, Motovila / CED).

14.00–15.00: Individualno svetovanje (20 minut) ob predhodnem dogovoru:
A – svetovanje ekipe CED Slovenija
B – svetovanje pravne strokovnjakinje (pogodba o sodelovanju med partnerji)

Delavnica je brezplačna. Rok za prijave na delavnico (2. del) je do ponedeljka, 7. novembra 2016 do 13. ure, in sicer obvezno prek prijavnega obrazca na spletu CED Slovenija.

Če želite individualno svetovanje, obvezno navedite vrsto svetovanja, tj. A in/ali B (v e-obrazcu pod »opombe«), da vam zagotovimo 20-minutni termin za svetovanje. Število terminov je omejeno (6). Prednost bodo imeli tisti, ki so se udeležili 1. dela jesenske delavnice in se dejansko prijavljajo na aktualni razpisni rok ter nam bodo do petka, 4. 11., posredovali konkretna vprašanja v zvezi vsebinsko-finančnim delom projektne vloge in/ali pogodbo o sodelovanju med partnerji. Le tako lahko zagotovimo strokovno svetovanje.

TinaBalohTina Baloh je samostojna pravna svetovalka z večletnimi izkušnjami na področju pravnega svetovanja tako nevladnim organizacijam kot javnim institucijam in gospodarskim subjektom. Njen obširen uvid v specifike delovanja (mednarodnega) kulturnega in avdiovizualnega sektorja ter poznavanje problematike projektnega sofinanciranja in sodelovanja so udeleženci delavnic, organiziranih v preteklih letih, označili kot zanimiv in koristen, zato smo se odločili, da jo ponovno povabimo v goste.

Poročamo: Jesenska delavnica za projekte sodelovanja 2017 – 2. DEL.

Dogodek organizira zavod Motovila (CED Slovenija).