Novice

CON-FRONT poziv za glasbenike in vizualne umetnike

Ustanova »Fundacija Poti miru v Posočju« vabi mlade umetnike (18–30 let) s področja glasbe (pop, rock, hip hop, world, jazz, electronica, itd.) in vizualne umetnosti k multidisciplinarnemu ustvarjanju v sklopu projekta CON-FRONT s podporo Ustvarjalne Evrope. Rok prijave: 31. avg. 2018.

Kultura · 30. julija 2018

CON-FRONT Contemporary cultural commemoration of the Great War je mednarodni in multidisciplinarni projekt s poudarkom na spominu na 1. svetovno vojno. Projektni partnerji bodo na podlagi ustvarjanja s sodobno glasbo in poznavanjem kulturne dediščine ter soočanjem s preteklostjo in sedanjostjo razvili nove načine obeleževanja in spominjanja. Pri projektu s podporo Ustvarjalne Evrope, ki se navezuje na Evropsko leto kulturne dediščine 2018, (ELKD), kot partner sodeluje Ustanova »Fundacija Poti miru v Posočju«.

Partnerji iz Francije, Belgije, Slovenije in Makedonije bodo v sklopu projektnih aktivnosti povabili mlade umetnike k multidisciplinarnemu ustvarjanju, ki se bo zaključilo z evropsko turnejo in dokumentarnim filmom. V ta namen je Ustanova »Fundacija Poti miru v Posočju« objavila dva poziva za mlade umetnike, stare od 18 do 30 let (glej spodaj), ki bodo za ustvarjanje in nastope prejeli plačilo, imeli krite stroške potovanja, hrane in nastanitve ter priložnost sodelovanja v projektu s širokim mednarodnim dosegom.

Poziv za glasbenike

Kriterij:
– starost: 18 do 30 let,
– delujoč v ne-klasičnih zvrsteh (pop, rock, hip hop, world, jazz, electronica, itd.),
– solo ali član skupine,
– glasbena diploma ni potrebna,
– sodelovanje v vsaj eni profesionalni izdaji albuma,
– pol-profesionalni ali profesionalni glasbenik,
– aktivno znanja angleškega jezika,
– odprt za delo po multidisciplinarnih in improvizacijskih metodah,
– sposoben delati v skupini,
– odprt za zgodovinske in družbene razsežnosti projekta CON-FRONT,
– na razpolago v letu 2018 in 2019 za ustvarjanje na delavnicah in sodelovanju na evropski turneji, kot določeno v pozivu.
Rok prijave je do 31. avgusta 2018 prek info@potmiru.si in naj vključuje življenjepis, motivacijsko pismo ter digitalni portfolio (skupine, solo ali drugi projekti na youtube, bandcamp ali wetransfer).

Poziv za vizualne umetnike

Kriterij:
– starost: 18 do 30 let,
– umetniški profil: vizualna umetnost, video umetnost, VJ ali animacija,
– študent ali profesionalno aktiven,
– aktivno znanje angleškega jezika,
– odprt za delo po multidisciplinarnih in improvizacijskih metodah,
– odprt za neklasično glasbo (pop, rock, hip hop, jazz, electronica, etc.),
– sposoben delati v skupini,
– odprt za zgodovinske in družbene razsežnosti projekta CON-FRONT,
– na razpolago v letu 2018 in 2019 za ustvarjanje na delavnicah in sodelovanju na evropski turneji, kot določeno v pozivu.
Rok prijave je do 31. avgusta 2018 prek info@potmiru.si in naj vključuje življenjepis, motivacijsko pismo ter portfolio z aktivnimi povezavami (ali WeTransfer).

Dodatne informacije o pozivu CON-FRONT Ustanove »Fundacija Poti miru v Posočju« (.pdf).

Projekt CON-FRONT je eden od 29 projektov, ki jih je Evropska komisija podprla na razpisu Kultura za projekte sodelovanja, ki se navezujejo na ELKD 2018 (EACEA 35/2017). Poleg omenjenega projekta, je na tem istem razpisu kot uspelo tudi Združenju zgodovinskih mest Slovenije, ki bo koordiniralo projekt Young art(ist)s refreshing heritage sites. Več o rezultatih razpisa tukaj.

Več o ELKD 2018.