Novice

Aktualni razpisi Ustvarjalna Evropa za leto 2024

Preverite aktualne razpise programa Ustvarjalna Evropa: KULTURA, MEDIA in Medsektorski sklop. Besedila razpisov so dostopna na portalu FTOP. Motovila (CED Slovenija) vam pomaga pri postopku prijave na razpise in odgovori na vaša vprašanja.

Razpisi · 28. marca 2024

Spodaj preverite aktualne razpise Ustvarjalna Evropa v vseh treh sklopih. Aprila se iztečejo roki na razpise KULTURA Kroženje evropskih literarnih del LIT (16. april); MEDIA Evropski ponudniki in mreže VOD (9. april) in Mreže evropskih festivalov FESTNET (11. april) ter MEDSEKTORSKI SKLOP Laboratorij za inovacije INNOVLAB (25. april).

Motovila (CED Slovenija) vam lahko pomaga pri postopku prijave na razpise in odgovori na vaša vprašanja.

Evropska komisija je konec septembra objavila letni delovni programAnnual Work Programme 2024, ki predstavlja podlago za izvajanje ukrepov Ustvarjalna Evropa in objavo novih razpisov za sofinanciranje projektov. Nekaj razpisnih rokov za leto 2024 je že zaključenih, npr. za MEDIA Razvoj skupine projektov, CREA-MEDIA-2024-DEVSLATE (rok za oddajo vlog je potekel 13. decembra 2023), ali KULTURA Evropski projekti sodelovanja, CREA-CULT-2024-COOP (rok za oddajo vlog je potekel 23. januarja 2024).

KULTURA

  • Kroženje evropskih literarnih del 2024, CREA-CULT-2024-LIT: 16. april 2024
  • Ukrep Kultura premika EvropoCulture Moves Europe omogoča podporo za individualno mobilnost za umetnike in kulturne delavce – razpis odprt do 31. maja z vmesnimi mesečnimi roki za prijavo ter za gostitelje rezidenčnih programov – razpis odprt do 15. maja 2024. Ukrep CME izvaja Goethe institut Bruselj. NE SPREGLEJTE: Goethe Inštitut vabi ob petkih ob 11. uri na spletna srečanja, kjer boste prejeli informacije oz. odgovore na vprašanja uporabnikov. Prijavite se tukaj. Spremljajte FB @CultureMovesEurope.
  • Ukrep Perform Europe podpira gostovanje uprizoritvenih umetnosti. Rok za oddajo vlog na razpis je 31. marec 2024. Ukrep izvaja konzorcij Perform Europe, ki ga sestavljajoIETM, EFA, Circostrada, EDN, IDEA Consult in Pearle*.

MEDIA

Izvajalska agencija EACEA je januarja organizirala spletna seminarja MEDIA Razvoj evropskih ko-produkcij in MEDIA Evropski ponudniki in mreže VOD. Če ste seminarje zamudili, so v posnetku dostopni na povezavi Online-Sessions: Creative Europe-MEDIA 2024 (europa.eu).

MEDSEKTORSKI SKLOP

Izvajalska agencija EACEA je januarja organizirala spletni seminar za razpis Laboratorij za inovacije. Če ste seminarje zamudili, so v posnetku dostopni na povezavi Online-Sessions: Creative Europe-MEDIA 2024 (europa.eu).

Če se prijavljate na razpise Ustvarjalna Evropa, je OBVEZNO BRANJE:
– Razpisno besedilo – Call Document: cilji, projektne aktivnosti, časovnica, upravičenost, merila itd.
– Spletni priročnik – Online Manual: razloži postopek za registracijo organizacije na FTOP in spletno oddajo vloge za sofinanciranje.
– AGA – Annotated Grant Agreement: vključuje obrazložitve vseh določb sporazuma, vključno z upravičenostjo stroškov, časovnico izplačil itd.

Druge uporabne vsebine so dostopne na povezavi CED Slovenija tukaj.

Če želite sodelovati kot ocenjevalka_ec evropskih razpisov, ste vabljeni, da na portalu FTOP izkažete interes in se s prijavo vključite v podatkovno bazo potencialnih ocenjevalcev (Portal Expert Database).

Kateri razpisi Ustvarjalna Evropa bodo aktualni do leta 2027?

Prelistajte publikacijo Ustvarjalna Evropa 2021–2027 (.pdf), ki je izšla decembra 2023 pri Motovili in vključuje “abc” informacije o EU programu financiranja, komu je uspelo iz Slovenije in kako vam lahko pomaga CED Slovenija. Če želite natisnjeno izvedbo publikacije, nam pišite na info[at]ced-slovenia.eu.

Na spodnjih povezavah preverite, kateri razpisi bodo objavljeni vse do izteka programa leta 2027:
UstvarjalnaEvropa_brosura_razpisi_KULTURA
UstvarjalnaEvropa_brosura_razpisi_MEDIA
UstvarjalnaEvropa_brosura_razpisi_CROSS