Novice

Dva slovenska MEDIA podprta filma marca v produkciji

Marca gresta v produkcijo slovenska celovečerna filma, lani podprta z razvojnimi sredstvi podprograma MEDIA Ustvarjalne Evrope: Zadnji ledeni lovci (Rožle Bregar, FilmIt) in Zgodbe iz kostanjevih gozdov Gregorja Božiča (Zavod Nosorogi).

Rezultati · 5. marca 2016

Produkcija dokumenarnega filma Zadnji ledeni lovci, kjer režijsko vizijo preminulega Jureta Breceljnika nadaljuje Rožle Bregar, se je pod koordinacijo Slaviše Majstorovića na Grenlandiji začela s prvim dnem marca. Film je lani bil podprt s 25.000 EUR podpore, kar je bila prvič uspešno pridobljena podpora za podjetje FilmIt, njegova producentka Natalija Gros pa se bo v kratkem na vabilo češkega Inštituta za dokumentarni film kot opazovalka udeležila MEDIA podprtega dogodka za mreženje, Eastern European Forum (7–1. marec) v Pragi.

Začetek produkcije "Zadnjih ledenih lovcev" na Grenlandiji (foto: Facebook)
Začetek produkcije “Zadnjih ledenih lovcev” na Grenlandiji (foto: Facebook)

Potem ko se je lani udeležila priznanega usposabljanja EAVE s podporo podprograma MEDIA in za svoj pitch novega dokumentarnega projekta Matjaža Ivanišina “Playing Men” bila nagrajena na italijanskem Festivalu dei Popoli, producentko Marino Gumzi je konec lanskega leta razveselila novica o podpori fonda Eurimages za MEDIA podprti projekt (30.000 EUR) Gregorja Božiča Zgodbe iz kostanjevih gozdov. Pred produkcijo filma, ki se začenja ta mesec, je bila Gumzi februarja povabljena k udeležbi na mednarodnem usposabljanju Rotterdam Lab za 60 obetavnih mladih producentov v okviru priznanega MEDIA podprtega koprodukcijskega dogodka CineMart.

Zgodbe iz kostanjevih gozdov (foto: Zavod Nosorogi)
Zgodbe iz kostanjevih gozdov (foto: Zavod Nosorogi)