Dva slovenska MEDIA podprta filma marca v produkciji

/
Marca gresta v produkcijo slovenska celovečerna filma, lani podprta z razvojnimi sredstvi podprograma MEDIA Ustvarjalne Evrope: Zadnji ledeni lovci (Rožle Bregar, FilmIt) in Zgodbe iz kostanjevih gozdov Gregorja Božiča (Zavod Nosorogi).

Produkcija dokumenarnega filma Zadnji ledeni lovci, kjer režijsko vizijo preminulega Jureta Breceljnika nadaljuje Rožle Bregar, se je pod koordinacijo Slaviše Majstorovića na Grenlandiji začela s prvim dnem marca. Film je lani bil podprt s 25.000 EUR podpore, kar je bila prvič uspešno pridobljena podpora za podjetje FilmIt, njegova producentka Natalija Gros pa se bo v kratkem na vabilo češkega Inštituta za dokumentarni film kot opazovalka udeležila MEDIA podprtega dogodka za mreženje, Eastern European Forum (7–1. marec) v Pragi.

Začetek produkcije "Zadnjih ledenih lovcev" na Grenlandiji (foto: Facebook)
Začetek produkcije “Zadnjih ledenih lovcev” na Grenlandiji (foto: Facebook)

Potem ko se je lani udeležila priznanega usposabljanja EAVE s podporo podprograma MEDIA in za svoj pitch novega dokumentarnega projekta Matjaža Ivanišina “Playing Men” bila nagrajena na italijanskem Festivalu dei Popoli, producentko Marino Gumzi je konec lanskega leta razveselila novica o podpori fonda Eurimages za MEDIA podprti projekt (30.000 EUR) Gregorja Božiča Zgodbe iz kostanjevih gozdov. Pred produkcijo filma, ki se začenja ta mesec, je bila Gumzi februarja povabljena k udeležbi na mednarodnem usposabljanju Rotterdam Lab za 60 obetavnih mladih producentov v okviru priznanega MEDIA podprtega koprodukcijskega dogodka CineMart.

Zgodbe iz kostanjevih gozdov (foto: Zavod Nosorogi)
Zgodbe iz kostanjevih gozdov (foto: Zavod Nosorogi)