Novice

»Zadnji ledeni lovci« in »Zgodbe iz kostanjevih gozdov« na mednarodnih prizoriščih

Dva slovenska filma s podporo podprograma MEDIA, »Zadnji ledeni lovci« in »Zgodbe iz kostanjevih gozdov«, in en kratki film, »I’ll probably never see you again« se marca in aprila predstavljajo tujim partnerjem na Češkem, Poljskem in v Litvi.

Rezultati · 21. marca 2017

Zadnji ledeni lovci v Pragi

Med 9. in 11. marcem 2017 so se koprodukcijskega dogodka s podporo podprograma MEDIA East doc market v Pragi udeležili korežiser in DOP filma Zadnji ledeni lovci (The Last Ice Hunters) Rožle Bregar, ki je po prezgodnji smrti Jureta Breceljnika prevzel režijsko vlogo, Slaviša Majstorović, asistent režije in producent ter Natalija Gros, Juretova soproga, ki je prevzela filmsko produkcijo Film IT ter producentsko vlogo.

Ekipa Film IT
Ekipa Film IT

Projekt je bil julija 2015 podprt z MEDIA sredstvi Ustvarjalne Evrope in je zaradi sredstev tudi v Pragi na East doc marketu, kamor je bilo sprejetih samo 11 filmov, dobil veliko podpore in zanimanja za svetovno prodajo in distribucijo. Dogodek je producentski ekipi tudi odprl vrata v nov svet, ki prihaja na vrsto po rojstvu filma na velikih platnih, ki ga načrtujejo septembra 2017: “Zelo nas veseli, da smo bili z našim celovečernim projektom “Zadnji ledeni lovci”, izbrani na East doc market. Takovrstni dogodki so nam zagotovo pomagali pri dvigu mednarodne komponente projekta in nam bodo omogočali prisotnost tudi na tujih trgih in publikah. Pri tem se je podpora podprograma MEDIA izkazala za ključno za sam razvoj projekta, ki je sedaj tik pred zaključkom.” (Slaviša Majstorović, asistent režije in producent).

I’ll probably never see you again v Poznanu

Mitja Mlakar, Film Factory
Mitja Mlakar, Film Factory

Kot eden izmed petih izbranih projektov se bo na novem koprodukcijskem dogodku European Short Pitch Work-in-Progress v poljskem Poznanu med 23. in 26. marcem 2017 predstavil režiser Mitja Mlakar iz mariborske Film Factory s kratkim filmom I’ll probably never see you again. MEDIA podprti dogodek je del Poznan Industry Days v okviru Short Waves Festivala ter v partnerstvu z Ad Arte.

Zgodbe iz kostanjevih gozdov v Vilni

Marina Gumzi, Nosorogi
Marina Gumzi, Nosorogi

Med 4. in 6. aprilom se bo producentka Marina Gumzi iz Zavoda Nosorogi, ki končuje MEDIA podprti prvenec Gregorja Božiča Zgodbe iz kostanjevih gozdov na vabilo organizatorjev udeležila pitching dogodka Meeting Point Vilnius v Litvi. V okviru svoje udeležbe na enem izmed najpomembnejših filmskih dogodkov na Baltiku pa se bo Marina udeležila tudi Evropskega filmskega foruma na temo obetavnih talentov iz malih držav, ki bo v organizaciji Evropske komisije v okviru industrijskega dela mednarodnega festivala v Vilniusu potekal 6. aprila.