Novice

Sodeluj na fotografskem natečaju FOTOZGODBA NAŠE SOSESKE

Vabljeni, da v fotografski objektiv ali v objektiv pametnega telefona ujamete podobo iz vaših/naših velikih stanovanjskih sosesk in soustvarite foto album oziroma tematsko zbirko fotografij današnjega stanja sosesk v Sloveniji in drugod. Natečaj, ki je odprt do 31. oktobra 2016, je del projekta Humana mesta: izzivanje merila mesta s podporo Ustvarjalne Evrope.

Kultura · 15. septembra 2016

Fotozgodba, Human Cities: challenging the city scale Fotografije s podnapisi oddajte na internetni strani humancities.uirs.si, kjer se registrirate in za vsako fotografijo izberete eno od petih kategorij:

a.) najprijetnejši prostor moje soseske
b.) poklici v moji soseski
c.) moj sosed
d.) meje moje soseske
e.) skupne vrednote moje soseske

Mednarodna režija bo za vsako kategorijo izbrala tri fotografije, ki bodo natisnjene kot razglednice s predstavitvijo avtorjevega pogleda na sosesko. Predstavljene bodo ob zaprtju razstave Soseske in ulice v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO) ter spomladi 2017 na potujoči razstavi v okviru projekta Humana mesta.

Glej tudi priponko (.docx).

HC-ccc14-18Natečaj organizira Urbanistični inštitut Republike Slovenije (UIRS) v okviru mednarodnega projekta Humana mesta: izzivanje merila mesta (Ustvarjalna Evropa 2014–2020) in v sodelovanju z Muzejem za arhitekturo in oblikovanje (MAO) ter lokalno iniciativo Skupaj na ploščad!.