Novice

Še eno priznanje za »slovensko« filmsko vzgojo

Zavod Vizo prvič uspešen na razpisu MEDIA, kjer je skupaj s partnerji za »popestritev« šolskega kurikuluma pridobil podporo Ustvarjalne Evrope v višini 160.500 EUR. Čestitamo!

Rezultati · 10. oktobra 2017

Izvajalska agencija EACEA je v letošnjem letu objavila novi razpis za filmsko izobraževanje (EACEA 25/2016), ki je nasledil prejšnje razpise za razvoj občinstev v sklopu filmske vzgoje. Podpora je bila dodeljena le sedmim projektom, v enem izmed njih je tudi slovenski filmski izvajalec.

Foto: zavod Vizo.
Foto: zavod Vizo.

Tokrat je (prvič!) uspel Zavod Vizo, in sicer kot partner v evropskem projektu na področju filmskega izobraževanja pod vodstvom italijanske organizacije Associazione Generale Italiana dello Spettaccolo s sorodnimi organizacijami iz Bolgarije, Irske, Romunije in Italije. V okviru projekta Poučevanje evropske zgodovine s filmom bodo skupaj s filmsko-vzgojnimi prijemi popestrili srednješolski kurikulum iz zgodovine, sociologije oz. umetnostne zgodovine. Za projekt so prejeli sredstva v višini 160.500 EUR.

Ekipa CED Slovenija je izjemno ponosna, da slovenski filmski ustvarjalci že tretjič žanjejo uspehe na razpisih Ustvarjalne Evrope na področju filmske vzgoje. Pred tem so podporo kakovostnemu programu filmske vzgoje pripisali Zavodu Otok (AREM) in Kinodvoru (Evropski okvir za filmsko vzgojo). Ne nazadnje si je posebno pohvalo za filmsko vzgojo prislužila Animateka na razpisu za filmske festivale.