Novice

Razpis Footprints za usposabljanje mladih glasbenikov

Razpis projekta Footprints s podporo Ustvarjalne Evrope je namenjen mladim glasbenikom (diplomantom specializiranih študijev). Prijave odprte do 15. aprila 2022.

Priložnosti · 29. marca 2022

V času trajanja projekta bodo izbrani kandidati vzpostavili stik s projektnimi partnerji Footprints: Wytwornia Foundation (INTL Jazz Platform), Bimhuis, MICA – Music Austria (Austrian Music Export), Periscopé: Musique Innovantes, Oslo Jazz Festival in Druga godba. Slednji bodo skupaj s številnimi strokovnjaki z izbranimi kandidati delili svoje izkušnje in znanja z različnih področij glasbene industrije. V zaključni fazi projekta bodo glasbeniki pri načrtovanju svoje evropske koncertne turneje sodelovali tudi z glasbenimi agenti, ki so bili usposobljeni v projektu Footprints.

Razpis je namenjen mladim in motiviranim glasbenikom (diplomantom specializiranih študijev) z individualnimi glasbenimi težnjami, ki:
– bi želeli razvijati svoj umetniški in podjetniški potencial,
– jih zanima sodoben pristop h glasbi,
– imajo željo po mednarodni širitvi svoje kariere,
– so pripravljeni sodelovati s svojimi vrstniki, uveljavljenimi evropskimi glasbeniki in strokovnjaki na področju glasbene industrije.

POGOJI
– Prijavitelji morajo biti stari najmanj 18 let.
– Obvezno je aktivno znanje angleškega jezika.

PROGRAM
Intl Jazz Platform je mednarodni glasbeni seminar (10.–14. julij 2022, Lodž, Poljska), kjer se srečujejo mladi umetniki, izkušeni in uveljavljeni instrumentalisti, promotorji ter strokovnjaki s področja glasbene industrije. V sklopu večdnevnega usposabljanja na različni stopnjah – individualna srečanja z mentorji, improvizacijske delavnice za različne glasbene sestave in skupinsko muziciranje z mentorji – si udeleženci, tako na uradnih kot tudi neformalnih srečanjih, izmenjujejo izkušnje ter začrtujejo potencialna nova sodelovanja. Obširna izobraževalna shema poleg praktičnih dejavnosti udeležencem v sklopu predavanj in okroglih miz (vodijo uveljavljeni akterji na različnih področjih glasbene industrije) nudi tudi teoretično izobraževanje o glasbenem menedžmentu.

Rok za prijavo: 15. april 2022.
Dodatne informacije o razpisu na spletni strani Druga godba.
Več informacij in prijavni obrazec