Novice

Nova umetnost v Evropi: Vizije in revizije

Urbanistični inštitut Republike Slovenije in mreža Réseau Art Nouveau Network v sodelovanju z MAO, Muzejem za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani organizirata zaključno konferenco petletnega evropskega projekta Art Nouveau & Ecology, ki ga je finančno podprla Evropska komisija v okviru programu Kultura 2007-2013.

Kultura · 17. marca 2015

V jutranjem delu bodo trije vabljeni mednarodni govorci razmišljali o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti nove umetnosti. Sledila bo razprava, v kateri bodo izmenjali izkušnje in znanje o art nouveauju s partnerji projekta in občinstvom.
Popoldanski del bo posvečen podrobnejši predstavitvi rezultatov projekta Art Nouveau & Ecology in razpravi o prihodnosti mreže Réseau Art Nouveau Network (RANN).

Dogodek se bo sklenil s slovesno podelitvijo znaka Kulturna pot Sveta Evrope, ki ga bo mreži Réseau Art Nouveau Network izročila direktorica Evropskega inštituta kulturnih poti Penelope Denu.

Vstop je prost, obvezne pa so prijave do 17. marca preko spletnega obrazca >>>

Podrobnejši program sklepne konference na spletni strani projekta >>>

————————————————————————————–

Vodja projekta Art Nouveau & Ecology: Ministère de la Région de Bruxelles-Capitale (BE)
Slovenski partner: Urbanistični inštitut Slovenije, Ljubljana

Več informacij o projektu: CED Slovenia

V okviru projekta gostuje v Ljubljani tudi potujoča razstava Nova umetnost in narava, ki si jo lahko od 20. januarja do 19. aprila 2015 ogledate v Narodnem muzeju Slovenije. Več o razstavi: CED Slovenia