Novice

Delavnica za založnike

Motovila (CED Slovenia) bo za založnike 26. marca organizirala delavnico, ki bo v pomoč prijaviteljem pri pripravi projektne vloge na razpis Kroženje evropskih literarnih del 2024. Pred tem 13. marca vabljeni na spletni info dan EACEA.

Dogodki, Razpisi · 13. marca 2024

Evropska komisija je 16. januarja 2023 objavila razpis za leto 2024 za povečanje prepoznavnosti evropskih literarnih del. Namen ukrepa, ki bo s proračunom v višini 5 milijonov evrov podprl približno 40 projektov, je olajšati prevajanje, objavljanje, distribucijo in promocijo različnih oblik evropskih leposlovnih del, vključno z romani, poezijo in stripi.

Priporočamo obisk dogodkov

Izvajalska agencija EACEA bo 13. marca od 10.00 do 12.00 izvedla informativno predstavitev razpisa. Dogodek bo v angleščini in ne bo sneman. Na dogodek se ni treba predhodno prijaviti; spremljate ga lahko na povezavi tukaj.

Motovila (CED Slovenija) bo za založnike 26. marca od 10.00 do 13.00 v Ljubljani organizirala delavnico, ki bo v pomoč prijaviteljem pri pripravi projektne vloge. Obvezne spletne prijave TUKAJ do zapolnitve mest oz. najkasneje dan pred izvedbo delavnice do 13.00.

Razpis Kroženje evropskih literarnih del (LIT) 2024

  • Shema založnikom ponuja sredstva za prevajanje, objavljanje, distribucijo in promocijo svežnja leposlovnih del avtorjev, ki so državljani sodelujočih držav programa Ustvarjalna Evropa ali v njih prebivajo oziroma so priznani kot del literarne dediščine teh držav.
  • Paket mora vključevati vsaj 5 upravičenih leposlovnih del.
  • Prijavijo se lahko organizacije (samostojno ali v konzorciju vsaj 2 partnerskih organizacij), ki delujejo v založniškem in knjižnem sektorju. Posamezniki se ne morejo prijaviti.

Podrobnejše informacije o razpisu KULTURA Kroženje evropskih literarnih del 2024, CREA-CULT-2024-LIT, so dostopne na spletu CED Slovenija in portalu FTOP.