Novice

Kino Otoku drugič podpora MEDIA!

27.000 EUR MEDIA sredstev Ustvarjalne Evrope 14. festivalu Kino Otok – Isola Cinema v kategoriji filmskih festivalov. Čestitamo!

Rezultati · 8. maja 2018

Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema je v okviru prvega roka letošnjega razpisa za filmske festivale podprograma MEDIA (EACEA 17/2017, rok 23. nov 2017) uspešno prepričal ocenjevalno komisijo. Junija bo festival potekal s 27.000 EUR podpore Ustvarjalne Evrope!

Komisija je med 104 kandidati iz 30 držav iskala tiste projekte, ki resnično dosegajo evropsko dimenzijo v različnih segmentih, uspešno pa se je odrezalo le 35 festivalov iz 20 držav, ki jim je skupno dodeljeno 1,7 milijona EUR. V tej izjemni konkurenci je Slovenija dosegla 100 % uspešnost. Otok, zavod za razvijanje filmske kulture, je kot nosilec edinega slovenskega projekta visoko postavljeni točkovni prag (80/100) presegel za 5 točk. Tako si je drugič, po prvem uspehu v letu 2016, priboril evropska sredstva na področju organizacije filmskega festivala. Komisija je odločitev o podpori utemeljila tako:

Kino Otok – Isola Cinema s številnimi celoletnimi dejavnostmi, namenjenimi občinstvu, dosega viden izobraževalni učinek. Partnerstva z lokalnimi, regionalnimi in evropskimi inštitucijami so močna, prav tako tista z drugimi evropskimi festivali. Evropska dimenzija filmskega programa je visoka, njena prihodnja rast pa strateško utemeljena. Festival si prizadeva za kroženje filmov.

14. edicija festivala Kino Otok-Isola Cinema, ki bo potekala med 6. in 10. junijem v Izoli, bo tako ena od 14 globalnih oz. žanrsko neopredeljenih festivalov s podporo Medie, podporo pa je v tem krogu dobilo še 9 festivalov dokumentarnega filma, po 5 festivalov kratkega filma in tistih, namenjenih mladim občinstvom ter dva festivala animiranih filmov. Geografska razpršenost podprtih projektov je usklajena: 9 festivalov poteka v t. i. velikih državah, eden več v državah srednje AV zmogljivosti in 16 v t. i. malih državah, kamor sodi tudi Slovenija.

Več o festivalu: Kino Otok – Isola Cinema.

Več o rezultatih podpore festivalom: EACEA 17/2017, rok 23. 11. 2017.
Rezultate drugega roka pričakujemo jeseni.