Novice

Kako smo na Uspešno … ustvarjalno zaključili leto 2019

Letošnja bera uspehov slovenskih organizacij v Ustvarjalni Evropi (Kultura in MEDIA) znaša 50 različnih organizacij, 62 projektov in 3 milijone evrov.

Dejavnosti · 13. decembra 2019

Ali ste vedeli, da …

… pri projektih s podporo Ustvarjalne Evrope, poleg ljubljanskih (34), sodelujejo tudi organizacije, ki imajo sedež v Mariboru (3), na Črnem Vrhu nad Idrijo, Dobu, Jesenicah, v Kranju, Murski Soboti, Novi Gorici, Novem mestu, Škofja Loki, na Škofljici in v Vojniku?

… povečuje število javnih zavodov (20), ki vstopajo v projekte s podporo Ustvarjalne Evrope (vs. 30 NVO)?

… so letos prestižne evropske nagrade prejeli Paviljon za prezentacijo arheologije v Celju (Europa Nostra Award), Kinodvor (Europa Cinemas) in film Bog obstaja, ime mi je Petrunija (LUX).

… so slovenske organizacije s projekti sodelovanja ustvarile 190 povezav z 28 državami?

… da je zavod Motovila, ki izvaja dejavnosti CED Slovenija, uspešno izpeljal zadnji letošnji dogodek? Ob zaključku leta smo že tradicionalno povabili predstavnike organizacij s podporo Ustvarjalne Evrope (Kultura in MEDIA), da se na srečanju »Uspešno … ustvarjalno« spoznajo, mrežijo in predstavijo svoje delo, želje, pomisleke in načrte. Kako je bilo, si oglejte v spodnji foto galeriji, ki jo je ustvarila Katja Goljat.

Letošnje srečanje smo organizirali v prostorih Pionirskega doma na Komenskega 9, ki z doslej že tremi evropskimi projekti pomembno prispeva k uspehom slovenskih izvajalcev na razpisih Ustvarjalne Evrope. In ker je bilo dobro leto, smo si zaslužili darilo. Jana Renée Wilcoxen nam je ponudila nasvete za krepitev veščin pisanja in pripovedovanja zgodb. Za navdih in popotnico za uspešne zgodbe v letu 2020.