Motovila spodbuja mednarodne koprodukcije na FSF

Media
Motovila (CED Slovenija) v sodelovanju s Festivalom slovenskega filma v Portorožu organizira pitching usposabljanje za producente, ki želijo razvijati slovensko-italijanske koprodukcije. Mednarodni svetovalec za avdiovizualne vsebine in MEDIA tutor Alejandro de la Fuente (MAIA Workshops) bo 18. septembra izbranim producentom pomagal pri zasnovi učinkovitih prodajnih predstavitev.
Kdaj
 
Kje
Avditorij Portorož, Zelena dvorana
Prijave zaprte

Motovila na ProFeKK: izzivi in priložnosti produkcije mednarodnih filmskih festivalov

Media
Dvodnevni dogodek v soorganizaciji zavoda Motovila (CED Slovenija) in društva Kraken v okviru 5. Festivala kratkega filma Ljubljana – FeKK . Z nami bo švicarski strokovnjak Jean Perret, nekdanji dolgoletni vodja festivala Visions du Réel, ki trenutno predava na ženevski šoli za umetnost in oblikovanje HEAD.
Kdaj
do  
Kje
SCCA projektna soba (Metelkova 6, Ljubljana) in Slovenska kinoteka (Miklošičeva 28, Ljubljana)
Prijave zaprte

Motovilin strokovni seminar MEDIA

Media
Na dvodnevnem brezplačnem seminarju zavoda Motovila (CED Slovenija) bomo v sodelovanju s CED Madžarska, Cankarjevim domom, Amnesty International Slovenia in s podporo Balassijevega inštituta predstavili živahno dogajanje na področju produkcije in promocije filmov s tematiko človekovih pravic, izkušnje madžarskih prijaviteljev s črpanjem sredstev programa Ustvarjalna Evropa MEDIA in priložnosti za koprodukcije z Madžarsko.
Kdaj
do  
Kje
Cankarjev dom
Prijave zaprte

Noč evropskega filma

Media
Nova pobuda Ustvarjalne Evrope –MEDIA in Europa Cinemas. Motovila (CED Slovenija) vabi v Kinodvor na festival Animateka na brezplačen ogled filmske projekcije »Samouni Road« (r. Stefano Savona). Po projekciji sledi pogovor in druženje …
Kdaj
do  
Kje
Kinodvor
Prijave zaprte

Kakšen art kino potrebujemo?

Media
Motovila (CED Slovenia) v sklopu strokovnega programa na LIFFe in v sodelovanju z Art kino mrežo Slovenije organizira strokovno srečanje »Kakšen art kino potrebujemo?«. V torek, 13. nov. bomo skupaj z gosti iz tujine razmišljali o različnih oblikah art kinematografov, predstavljali primere dobrih praks in se spraševali o tem, kakšen art kino potrebujemo.
Kdaj
do  
Kje
Cankarjev dom, Ljubljana (dvorana E1, drugo preddverje)
Prijave zaprte

MEDIA INFO DAN II. – selektivna distribucija, filmski festivali, filmsko izobraževanje

Media
Objavljeni so razpisi za podporo posameznim projektom, tv produkcijam, filmskim festivalom in filmskem izobraževanju ter selektivni distribuciji! Novi razpisi ne prinašajo zgolj sprememb formata razpisne dokumentacije (splošne in specifične smernice), temveč tudi pomembne vsebinske novosti posameznih razpisov. Motovila / CED Slovenija zainteresirano strokovno javnost zato vabi na dva informativna dneva, kjer bomo podrobno predstavili razpise. PONOVITVE NE BO!
Kdaj
do  
Kje
Cankarjev dom, Dvorana E1, drugo preddverje
Prijave zaprte

MEDIA INFO DAN I. – razvoj filmskih projektov, TV produkcije

Media
Objavljeni so razpisi za podporo posameznim projektom, TV produkcijam, filmskim festivalom in filmskem izobraževanju ter selektivni distribuciji! Novi razpisi ne prinašajo zgolj sprememb formata razpisne dokumentacije (splošne in specifične smernice), temveč tudi pomembne vsebinske novosti posameznih razpisov. Motovila / CED Slovenija zainteresirano strokovno javnost zato vabi na dva informativna dneva, kjer bomo podrobno predstavili razpise. PONOVITVE NE BO!
Kdaj
do  
Kje
Cankarjev dom, Dvorana E1, drugo preddverje
Prijave zaprte

Strokovni seminar o filmskem marketingu: Film Marketing Illustrated

Media, Drugi organizatorji in CED
V času 21. Festivala slovenskega filma (FSF) bo v Sloveniji tudi MAIA Workshops, priznano mednarodno strokovno usposabljanje za obetavne producente s podporo MEDIA Ustvarjalne Evrope. Motovila skupaj z MAIA Workshops, FSF in Re-Act-om 14. sept. 2018 gosti Daniela Díaza, ki bo predaval o trženju in promociji filmov. Rok prijave: 11. sept. 2018.
Kdaj
do  
Kje
Avditorij Portorož, Zelena dvorana
Prijave zaprte

Motovilin strokovni MEDIA seminar na Festivalu dokumentarnega filma

Media
Hanka Kastelicová in Kristiina Pervilä Andersson, priznani evropski strokovnjakinji, bosta spregovorili o skrivnostih ustvarjanja uspešnega dokumentarnega filma. Na brezplačni dvodnevni strokovni program v sklopu Festivala dokumentarnega filma (14.–21. mar. 2018) vabimo filmske producente, obetavne ustvarjalce, študente in ljubitelje dokumentarnega filma.
Kdaj
do  
Kje
Cankarjev dom Ljubljana, klub Lili Novy
Prijave zaprte

Jesenski MEDIA info dan: podpora AV producentom

Media, Dogodki CED
Motovila (CED Slovenija) vabi filmske producente na informativni dan podprograma MEDIA v torek, 7. novembra. Podrobno bodo razložene pomembne novosti letošnjih razpisov za podporo razvoju posameznih projektov in TV prikazovanje, kot so ukinitev dodatnih avtomatičnih točk za prijavitelje iz Slovenije in uporaba identifikatorjev sledljivosti projektov.
Kdaj
do  
Kje
Kult3000
Prijave zaprte

Čarobnost vsakdanjika

Media, Drugi organizatorji in CED
Odprto predavanje madžarskega scenarista in režiserja Csaba Bollóka o vsakdanjih izkušnjah in opazovanjih, ki lahko scenaristom in drugim ustvarjalcem nudijo navdih za filmske zgodbe.
Kdaj
do  
Kje
Muzej sodobne umetnosti Metelkova - MSUM
Prijave zaprte