Novice

Čestitke za KUD Sodobnost: Projekt Naša mala knjižnica je zgodba o uspehu!

Slovenski kulturni izvajalci »spisali« še eno zgodbo o uspehu…

Rezultati · 11. oktobra 2017

150914-nmk1Projekt Naša mala knjižnica, ki ga je v obdobju 2014–2016 vodil KUD Sodobnost v sodelovanju s partnerjema iz Litve in Poljske, je po mnenju skupine strokovnjakov Generalnega direktorata za izobraževanje in kulturo (DG EAC) Evropske komisije zgodba o uspehu. Projekt se osredotoča na spodbujanje branja otrok … in se nadaljuje z novim projektom – ponovno s podporo Ustvarjalna Evropa in s še bolj razvejanim partnerstvom. Čestitamo!

»Zgodbe o uspehu« so zaključeni projekti Ustvarjalna Evropa, ki se odlikujejo zaradi svojega učinka, prispevka k oblikovanju politik, inovativnih rezultatov in/ali ustvarjalnega pristopa in so lahko vir navdiha za druge. Izbira projekta kot zgodbe o uspehu je izvedena na osnovi izbirnega postopka, za katerega veljajo stroga merila glede kakovosti, relevantnosti in rezultatov projekta.

Tovrstni projekti so posebej označeni kot »zgodba o uspehu« v Spletni platformi rezultatov Ustvarjalna Evropa. Platforma je baza podatkov, ki ponuja opise in rezultate projektov, ki jih podpira Evropska komisija v okviru programa Ustvarjalna Evropa in predhodni programi za kulturne in avdiovizualne sektorje.

Med preteklimi projekti že imamo nekaj »zgodb o uspehu« slovenskih ustvarjalcev:
Projekt what’s the deal? CUK Kino Šiška
Beyond Front@: Bridging New Territories zavoda Flota
Puppet Nomad Academy III Mini Teatra

Platforma rezultatov Ustvarjalna Evropa.