Novice

Projekt Beyond Front@: Bridging New Territories je zgodba o uspehu!

Flota iz Murske Sobote je skupaj s partnerji prejel laskavo priznanje Evropske komisije.

Kultura · 13. decembra 2015

Po mnenju skupine strokovnjakov Generalnega direktorata za izobraževanje in kulturo (DG EAC) Evropske komisije je projekt»Beyond Front@: Bridging New Territories« zgodba o uspehu. Projekt, ki ga je med leti 2012 in 2014 koordiniral Zavod Flota iz Murske Sobote, je podprla Evropska komisija v okviru programa Kultura 2007–2013, in sicer na razpisu za leto 2012 (sklop 1.2.1, projekti sodelovanja).

Vir: Spletna stran Beyond Front@
Vir: Spletna stran Beyond Front@

Cilj projekta »Beyond Front@: Bridging New Territories«, ki predstavlja mrežo evropskih plesnih organizacij, je bilo spodbujanje javnega interesa za sodobni ples in sodelovanja večjih urbanih območij z manjšimi skupnostmi v regiji, kjer se opaža povečano zanimanje za sodobni ples. Partnerji v projektu so izmenjali informacije in jih ponudili svojemu občinstvu ter razpravljali o možnostih za izmenjavo izkušenj, kakor tudi različnih oblik kulturnega sodelovanja v regiji in širše, ne glede na meje, tako fizične kot drugih vrst.
Več o projektu na CED Slovenija.

Zgodba o uspehu ima sicer trde temelje uspešnega sodelovanja in mreženja, tako med partnerskimi organizacijami, kot tudi občinstvom, ki so ga partnerji aktivno vključili v dejavnosti projekta.

Vir: Spletna stran Beyond Front@
Vir: Spletna stran Beyond Front@

Zavod Flota namreč že vse od leta 2006, vsako leto ob koncu poletja v Murski Soboti, pripravi Festival Front@ sodobnega plesa, ki združuje umetnike in občinstvo na obmejnih področjih severovzhodne Slovenije, jugovzhodne Avstrije, zahodne Madžarske in severovzhodne Hrvaške. Fronta je del mednarodne mreže plesnega raziskovanja Beyond Front@, ki pod vodstvom Zavoda Flote, vključuje partnerske organizacije iz Avstrije (D.ID dance Identity – Verein fur neue Tanzformen, Pinkafeld in OHO – OffenesHausOberwart), Velike Britanije (Greenwich Dance Agency , London), Hrvaške (Hrvatski institut za pokret i ples , Zagreb) in Madžarske (Pro Progressione , Budapest).

Komisija (DG EAC) je projekt »Beyond Front@: Bridging New Territories« na platformi vseh podprtih projektov izpostavila kot zgodbo o uspehu in ga kot takega promovira v okviru programa Ustvarjalna Evropa.

Čestitamo za izjemen uspeh in priznanje!