Novice

CEDilke, september 2021

CED novice obveščajo o vsem, kar zadeva program EU Ustvarjalna Evropa: aktualni razpisi, nasveti, vabila na dogodke, ki jih izvajajo slovenske organizacije s podporo Ustvarjalne Evrope ipd.

E-novice · 24. septembra 2021

Z veseljem sporočamo, da je Ministrstvo za kulturo na razpisu izbralo Motovilo za izvajanje nalog Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji za obdobje 2021–2026. Strokovna podpora bo uporabnikom na voljo takoj, ko z ministrstvom uredimo vse formalnosti.

O vseh spremembah in novostih vas bomo obvestili.
Spremljajte nas!
****************************************************

Ne zamudite …

Zelena prihodnost festivalov
KDAJ: 6. oktober, 11.00–12.30
Motovila v sodelovanju z zavodom Otok vabi na pogovor o zelenih praksah filmskih festivalov. Dogodek je namenjen organizatorjem filmskih festivalov, filmskim ustvarjalcem, prikazovalcem in vsem, ki jih zanimajo prvi koraki k ozelenitvi festivalov. Prijave in več tukaj.
Dogodek je del programa PRO OTOK, ki je namenjen filmskim profesionalcem in drugi zainteresirani javnosti.

Pot pod noge: Prvi koraki kulturnega menedžerja v svet
KDAJ: 21. oktober, 10.00–12.00
Motovila v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, in zavodom Kinoatelje vabi na javni seminar, ki bo potekal v okviru festivala Poklon viziji in je nemenjem študentom, ustvarjalcem in drugim profesionalcem v kulturi na začetku poklicne poti in vsem tistim, jih zanima delo kulturnega menedžerja. Prijave in več tukaj.
Pot pod noge je del serije usposabljanj Onkraj kulturnega modela, ki jo izvaja zavod Motovila kot del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. Del usposabljanj sofinancira tudi Ministrstvo za javno upravo.

Razpisi

Aktualni razpisi Ustvarjalne Evrope z roki za oddajo prijav v letu 2021 – vsi ob 17:00:

Kultura
* Evropske platforme (CREA-CULT-2021-PLAT): rok 29. september
* Kroženje evropskih literarnih del (CREA-CULT-2021-LIT): rok 30. september
MEDIA
* Razvoj občinstev in filmska vzgoja (CREA-MEDIA-2021-AUDFILMEDU): rok 5. oktober
* Ponudniki VOD (CREA-MEDIA-2021-VODNET): rok: 5. oktober
* Sodelovanje med producenti (CREA-MEDIA-2021-CODEV): rok 17. november
Medsektorski sklop
* Laboratorij za ustvarjalne inovacije (CREA-CROSS-2021-INNOVLAB): rok 5. oktober

POZOR: Spletna stran CED Slovenija trenutno ne ponuja informacij o izvajanju aktivnosti novega programa. Prosimo, da do informacij v zvezi z aktualnimi razpisi za sofinanciranje projektov, dostopate na portalu Funding & Tender Opportunities.

NE SPREGLEJTE Mestna občina Ljubljana je za 1. oktober 2021 napovedala objavo javnega poziva za sofinanciranje EU projektov za leto 2021.

Za AV producente – SPLETNI PITCHING: V kolikor razmišljate o prijavi na razpis za razvoj projektov (CREA-MEDIA-2021-CODEV, rok 17. nov.) in iščete koproducente, vas 28. 9. ob 10.30 vabimo na spletno predstavitev dokumentarnih projektov. Dogodek se bo predvidoma zaključil ob 13.00.
Srečanje organizira mreža CED pisarn iz Avstrije, Belgije, Hrvaške, Danske, Francije, Nemčije, Irske, Italije, Portugalske in Romunije. Na dogodku se bodo predstavili producenti ustvarjalnih dokumentarnih projektov iz zgoraj omenjenih držav. Prijave zbirajo do 26. septembra TUKAJ.

MEDIA usposabljanje in povezovanje

European Co-Production – Legal and Financial Aspects. Rok prijave: 4. okt. 2021.
* SCRIPTLAB 2022. – Screenwriting Projects & Story Editing. Rok prijave: 1. okt. 2021

Opazili smo …

Mesto žensk kot del projekta Women on Women (WOW) izdalo turistični vodnik Po svoji poti: 25 izletov po zgodovini žensk.

Bunker med 20. in 25. septembrom v Zagrebu in Ljubljani zaključuje projekt RESHAPEReflect, Share, Practice, Experiment.

Radiotelevizija Slovenija kot del projekta B-AIR Art Infinity Radio 25. septembra na nevroznanstveni konferenci Sinapsa 21 organizira simpozij Glasba in možgani. Konec meseca, 28. in 29. septembra sledi še Simpozij o Walterju Benjaminu in radiu.

Češka pisateljica Radka Denemarková in poljski pisatelj Hubert Klimko-Dobrzaniecki bosta 4.–7. oktobra gosta KUD Police Dubove kot del projekta Migracije v resničnosti.

SCCA–Ljubljana do 8. oktobra vabi na razstavo 3+ 3 = 6 Tri umetnice, tri umetniške prakse, šest desetletij kot del projekta Zgodbe, ki še niso napisane.

Uspešna premiera MEDIA podprtega prvenca Inventura režiserja Darka Sinka in produkcije December na filmskem festivalu v San Sebastiánu. Čestitamo!

Priporočamo udeležbo na spletnem pogovoru s predstavniki kinematografov iz različnih evropskih držav na temo zelenega kina v organizaciji mreže CED. 28. septembra ob 15.00. Več informacij in prijave tukaj.