Novice

Znani rezultati za pilotni projekt »Mobilnost ustvarjalcev«

Evropska komisija je objavila rezultate razpisa za podporo pilotnemu projektu »Makers’ Mobility«, ki naj bi bil prvi korak k razvoju evropskega okvira, katerega cilj je povečati mobilnost ustvarjalcev in izmenjavo dobrih praks. Projekt bo koordiniral European Creative Hubs Network (ECHN), katerega član je tudi Poligon. Čestitamo!

Splošni cilj tega pilotnega projekta je opredeliti in preskusiti politike in ukrepe, ki podpirajo mobilnost in izmenjavo izkušenj med kulturnimi in ustvarjalnimi sektorji ter ustvarjalnimi središči (hubi, fablabi, inkubatorji); formalnega in neformalnega učenja ter sistemov za razvoj spretnosti preko medsektorskega sodelovanja.

Projekt bo koordiniral European Creative Hubs Network (ECHN), katerega član je tudi Poligon. V partnerskem konzorciju sodelujejo še Associação de Transferência de Tecnologia da Asprela (UPTEC), Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) in Digital Art International (ART2M).

Namen razpisa Makers’ Mobility (EAC/S09/2019) je bilo izbrati organizacijo ali evropsko mrežo, ki bo usklajevala in organizirala različne dejavnosti z ustvarjalci, ustvarjalnimi središči, laboratoriji, inkubatorji ipd., z njihovo neposredno vključitvijo v projekt. Komisija je dodelila podporo v višini 350.000 EUR in za obdobje 18 mesecev samo enemu projektu s pričetkom izvajanja v začetku leta 2020.

Več na spletu Evropske komisije tukaj.

V BRANJE PRIPOROČAMO #Mobility4Creativity:
Mobilnost za ustvarjalnost: Ključna je odgovornost!
Giving individual artists and cultural professionals the initiative (pogled Evropske komisije na mobilnost v kulturi post 2020; glej tudi video spodaj).
Mobilnost umetnikov in delavcev v kulturi (KEA, 2018).