Novice

Znani rezultati MME 2023 – nagrada tudi za slovensko izvajalko

Med 15 nominiranci je nagrade prejelo 5 umetnikov in umetnic, ki najbolj odražajo živahno raznolikost evropske glasbene scene, med njimi tudi July Jones iz Slovenije. Čestitamo!

Zmagovalci nagrad Music Moves Europe 2023 so bili razkriti na slovesnosti 19. januarja 2023 na festivalu Eurosonic Noorderslag v Groningenu (Nizozemska).

Med 15 nominiranci je nagrade prejelo 5 umetnikov in umetnic, ki najbolj odražajo živahno raznolikost evropske glasbene scene: Schmyt (Nemčija), July Jones (Slovenija), Oska (Avstrija), Kids Return (Francija), in Queralt Lahoz (Španija). Čestitamo!
Žirija je izbiro izvajalke July Jones utemeljila z naslednjimi besedami: “July Jones je tako “sveža in aktualna”, kot je le možno, saj meša pop, hip-hop ritme, uglajeno produkcijo in pesmi, ki izražajo osebno identiteto.”

Veliko nagrado žirije in nagrado za najodmevnejše odkritje je prejela Sans Soucis (Italija), nagrado občinstva pa Ukrajinka Jerry Heil.

Podpora novim talentom pri njihovi mednarodni karieri

Pet dobitnikov nagrade Music Moves Europe prejme po 10.000 EUR, dobitnica velike nagrade žirije 10.000 EUR in bon za zeleno turnejo v vrednosti 5.000 EUR. Zmagovalka po izboru občinstva pa prejme nagrado v višini 5.000 EUR.

Vseh 15 nominirancev je bilo povabljenih, da nastopijo v predstavitvenem programu na festivalu Eurosonic Noorderslag ter se udeležijo programa poslovnega usposabljanja. Med temami, s katerimi so se ukvarjali, sta bili licenciranje glasbe (kako poskrbeti, da bo vaša pesem uporabljena v seriji Netflix ali računalniški igri) in trajnost (kako organizirati okolju prijaznejši nastop ali turnejo).

O nagradi MME

Nagrade Music Moves Europe omogoča Ustvarjalna Evropa, program EU za financiranje kulturnega, ustvarjalnega in avdiovizualnega sektorja, izvajata pa jih Eurosonic Noorderslag in festival Reeperbahn ob podpori partnerjev iz glasbene industrije. Nagrade slavijo umetnike v vzponu, ki predstavljajo evropski zvok danes in jutri.

Več o nagradi tukaj in na spletu Evropske komisije.