Med nominiranci za nagrado Music Moves Europe Awards 2023 prvič tudi slovenska ustvarjalka

/
Zmagovalci bodo znani 19. januarja 2023 na festivalu Eurosonic (ESNS) v Groningenu na Nizozemskem. Do takrat lahko glasujete za svojega najljubšega izvajalca.

Nagrade Music Moves Awards se od leta 2019 podelijo uveljavljajočim se umetnicam in umetnikom, ki predstavljajo »evropsko glasbo za danes in jutri«. Umetnice in umetniki so izbrani v zapletenem izbirnem postopku, ki temelji na številu predvajanj, glasbenih prenosov, nastopov v živo v Evropi in priporočilih glasbene industrije ter odraža živahno raznolikost evropske glasbene scene.

Na glasbeni konvenciji in festivalu MaMa v Parizu oktobra letos so predstavili 15 izjemnih umetnic in umetnikov, nominiranih za nagrado Music Moves Europe Awards za leto 2023. Prvič odkar podeljujejo nagrado, je med nominiranci tudi Slovenija. Za glasbeno nagrado 2023 je nominirana slovenska glasbenica July Jones, ki se je uveljavila kot iskana avtorica pesmi. Pravkar je izdala svoj debitantski mikstejp “Silly Little Dream Pt. 1”.

Poleg July Jones so za glasbeno nagrado Music Moves Europe Awards 2023 nominirani Amelie Siba (CZ), CMAT (IE), eee gee (DK), Goldkimono (NL), Hause Plants (PT), Jerry Heil (UA), Kids Return (FR), Koikoi (RS), Monikaze (LT), Oska (AT), Queralt Lahoz (ES), Sans Soucis (IT), schmyt (DE) in The Haunted Youth (BE).

Glasujte za svojega najljubšega izvajalca

Ljubitelji glasbe vabljeni, da na spletni strani Music Moves Europe Awards glasujete za svojega najljubšega izvajalca. Imena zmagovalcev bodo razkrita na podelitvi nagrad Music Moves Europe Awards 19. januarja 2023 na festivalu Eurosonic (ESNS) v Groningenu na Nizozemskem. Kandidat_ka z največ glasovi bo prejel_a nagrado po izboru občinstva Public Choice Award.

Pesmi nominiranih ustvarjalcev lahko poslušate na naslednjih povezavah Youtube in Spotify.
Več o nagradi https://mmeawards.eu/en/

Ustvarjalna Evropa želi doseči večjo prepoznavnost bogastva in raznolikosti evropskih kultur in spodbujanje medkulturnega dialoga ter medsebojnega razumevanja, zato podpira t. i. posebne ukrepe, in sicer nagrade Evropske unije za različna področja, znak evropske dediščine, Evropske dneve kulturne dediščine in evropske prestolnice kulture.