Novice

Zavod Aksioma: projekt Masters & Servers

Masters & Servers je evropska pustolovščina, ki se osredotoča na novo generacijo digitalnega intervencionizma. Ukvarjajoč se s spremenljivostjo umetniškega eko sistema v informacijski dobi ustvarjamo prostor, kjer medijski umetniki, aktivisti in ustvarjalci premikamo meje sodobne umetnosti, radikalne zabave in amaterskih iznajdb.

Kultura · 4. marca 2015

Vodja projekta: Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti, Ljubljana

Več informacij o projektu: CED Slovenija
Projekt je prejel podporo programa USTVARJALNA EVROPA (podprogram Kultura) na razpisu za projekte sodelovanja za leto 2014.


Aksioma obvešča o aktualnih aktivnosti v okviru projekta:
Constant Dullaart
Cenzurirani internet (The Censored Internet)

Samostojna razstava

Aksioma | Projektni prostor, Komenskega 18, Ljubljana
3. marec – 10. april 2015

Cenzurirani internet je instalacija, ki jo tvori zbirka zastav narodov, ki so se znašli na seznamu »sovražnikov interneta«, ki ga je objavil odbor svetovalcev Združenih narodov »Reporterji brez meja«; zastave so razstavljene v popolnoma zatemnjeni sobi. Število državnih zastav temelji na najnovejšem poročilu »reporterjev brez meja«, zato se spreminja z vsako postavitvijo instalacije. Vsaka zastava je opremljena s svetlečim LED napisom RGB, ki skupaj z drugimi lučmi dosledno spreminja barvo, zato se spreminja tudi barva prostora, s tem pa tudi barve zastav. Zaradi tega je težje določiti barve, ki utelešajo nacionalno identiteto neke dežele, in se jim posvetiti.

Več informacij: Aksioma

Foto: Zavod Aksioma

Omrežne motnje (Networked Disruption)
Vnovičen razmislek o opozicijah v umetnosti, hektivizmu in poslovnem svetu
Skupinska razstava in spremljevalni program

Razstava: Galerija Škuc, Stari trg 21, Ljubljana / 11. marec – 3. april 2015
Seminar: CUK Kino Šiška, Trg prekomorskih brigad 3, Ljubljana / 11. – 12. marec 2015

Omrežne motnje (Networked Disruption) so razstava in niz dogodkov v produkciji zavoda Aksioma in društva Drugo more z Reke v sodelovanju s partnerji, ki jih pripravlja kustosinja Tatiana Bazzichelli. Razstava, ki jo bosta gostila Galerija Škuc v Ljubljani in MMSU – Muzej moderne in sodobne umetnosti na Reki, se osredotoča na koncept »omrežnih motenj« in to uporabi kot priložnost, da pokaže nove možnosti in poti za družbeno in politično akcijo v slugu povzročanja motenj. S tem, ko hkrati osvetljuje heterogene prakse hekerjev, umetnikov, udeležencev mreženja, žvižgačev, aktivistov in podjetnikov, ki se poglobljeno ukvarjajo z omrežnimi dejavnostmi, se razstava osredotoča na vzajemno križanje posla in povzročanja motenj.

Več informacij: Aksioma