Novice

Versopolis na Frankfurtskem knjižnem sejmu

Če vas pot zanese na Frankfurtski knjižni sejem, potem obiščite mednarodni oder, kjer bo v petek, 13. okt. 2017 ob 17.uri, pesniška platforma Versopolis, ki jo koordinira Beletrina, pripravila dogodek pod naslovom »Pesniški glasovi v času krize«. Gostje: dr. Geert Buelens (BE), Pep Olona (ES), Aleš Šteger (SI).

Rezultati · 10. oktobra 2017

Poets' voices in times of crisisVelika Britanija, Poljska, Katalonija – preko medijev nas dnevno dosegajo novice, kakršnih še pred kratkim v evropskem prostoru ne bi pričakovali. Kako se nanje odzivajo kritični, angažirani ali preprosto osebno vpleteni pesniki in pesnice in predvsem – ali lahko na dogajanje kako vplivajo? Ali projekti, kakršna sta Versopolis ali Odprto pismo Evropi, ki ga je letos kot prvi spisal belgijski avtor Stefan Hertmans, odmevajo in kakorkoli vplivajo na evropske odločevalce?

Na to in podobna vprašanja bodo na Frankfurtskem knjižnem sejmu skušali odgovore poiskati dr. Geert Buelens z Univerze v Utrechtu, Pep Olona iz španske založbe Arrebato Libros ter Aleš Šteger iz pesniške platforme Versopolis.

Obiščite mednarodni oder na Frankfurtskem knjižnem sejmu (dvorana 5.1) ob 17. uri!

Beletrina bo v naslednjih štirih letih (2017–2021) nadaljevala s soustvarjanjem mednarodne pesniške platforme in revije Versopolis ob podpori programa Ustvarjalna Evropa. Versopolis je platforma, ki mladim pesnikom omogoča gostovanja na evropskih pesniških festivalih in ki podpira prevod in objave njihove poezije v angleščini ter drugih jezikih. Je tudi spletni arhiv kakovostne sodobne poezije in spletna literarna revija, ki objavlja kakovostne članke mednarodno uveljavljenih avtorjev. Več.