Novice

V Ljubljani CORNERS Triangle do sredine junija

Zavod Exodos vas skupaj s partnerji do 18. junija vabi na brezplačne filmske projekcije, predstave, razstave, delavnice, avdio popotovanja in instalacije. Prireditev bo tudi v Zagrebu in Reki, ki skupaj z Ljubljano tvorita CORNERS Triangle in s podporo Ustvarjalne Evrope.

Kultura · 10. junija 2016

CORNERS je platforma umetnikov in občinstev, ki so jo zasnovale in jo poganjajo kulturne organizacije na robovih Evrope. Ta platforma odpira možnosti za umetnike in raziskovalce, da mednarodno sodelujejo v multidisciplinarnih umetniških in kulturnih projektih.

Projekt CORNERS povezuje zunanje regije Evrope. V središče postavlja območja, ki so izven političnih, kulturnih in ekonomskih osrednjih tokov. Povezave med temi območji vzpostavlja s pomočjo raziskovanja in umetniškega delovanja. Njegov cilj je srečevanje lokalnih občinstev, organizacij in aktivnih prebivalcev, povezovanje z njimi in skupno umeščanje teh krajev v središče kulturnega zemljevida Evrope. Več o projektu na CED Slovenija.

Corners banner 1100x350

V Ljubljani bo med 7. in 18. junijem, več kot 20 domačih in mednarodnih umetnikov izvedlo različne umetniške akcije v centru mesta in na Fužinah. V dveh tednih si bodo obiskovalci lahko ogledali filmske projekcije, predstave, razstave, delavnice, avdio popotovanja in instalacije.

Prireditev bo hkrati potekala tudi v Zagrebu in Reki, ki skupaj z Ljubljano tvorita CORNERS Triangle.

Več o projektu in program preberite tukaj (.doc) ali tukaj.

Ne zamudite!