Novice

Ustvarjalni teden diStory v Škofji Loki

Prvi teden v aprilu bo v Škofji Loki v okviru projekta diStory s podporo Ustvarjalne Evrope mednarodna konferenca “Zgodbe za občinstvo” (6. apr.) in – prvič v Sloveniji – ustvarjalni hekaton z naslovom “Digitalna zgodba mojega mesta” (3.–5. apr.). Vabljeni!

Kultura · 17. marca 2017

Heckatlon

Mala zgodovinska mesta so oddaljena od urbanih središč in v senci večjih turističnih destinacij, potencial novih tehnologij, lahko prispeva k promociji zanimivih zgodb mest in privabi nove obiskovalce ter tako prispeva k ohranjanju evropske dediščine in s tem trajnostnemu razvoju lokalnih skupnosti malih zgodovinskih mest.

Cilj mednarodnega projekta Digitalne zgodbe starih zgodovinskih mest / Digital Stories of Small Historic Towns (diStory), ki ga koordinirajo Muzeji radovljiške občine s podporo Ustvarjalne Evrope, je namreč prispevati k popularizaciji in dostopnosti dediščine zgodovinskih mest Radovljica, Topola in Fermo na inovativen in sodoben način. Pri projektu kot partner iz Slovenije sodeluje tudi Združenje zgodovinskih mest Slovenije.

V okviru projekta bo od 3. do 7. aprila 2017 v Škofji Loki potekal t. i. Ustvarjalni teden (Creative Week), v sklopu katerega bo tudi:

Mednarodna konferenca Zgodbe za občinstvo: Škofja Loka, 6. april 2017.
Urnik ustvarjalnega tedna in program konference je na voljo tukaj.

Hekaton Digitalna zgodba mojega mesta: prek spleta z uporabo platforme MiTeam, 3.–5. april 2017.
Za sodelovanje je potrebna ustvarjalna ekipa (3–5 članov) in zgodba, ki bo služila kot končen produkt hekatona. Delo bo potekalo prek spleta s pomočjo mentorjev, ki bodo na daljavo svetovali pri ustvarjanju digitalne zgodbe mesta. Zmagovalno zgodbo čaka nagrada v višini 1.000 EUR.
Prijave zbirajo prek spleta do 31. marca 2017. Več informacij o hekatonu tukaj.

Več informacij o projektu diStory, Creative Week, konferenci in hekatonu na
www.distory.si
www.distoryradovljicablog.wordpress.com
Facebook, Instagram, Twitter