Novice

Uspešno … ustvarjalno 2014–2020. Praznujmo skupaj!

Motovila ob zaključku uspešnega leta in neverjetnega sedemletnega obdobja predstavlja izjemne rezultate sodelovanja slovenskih organizacij v programu Ustvarjalna Evropa (Kultura in MEDIA). SPREMLJAJTE nas: #Motovila #CEDSlovenia #UstvarjalnaEvropa

Dejavnosti, Rezultati · 4. decembra 2020

Ste zamudili Uspešno … ustvarjalno 2014–2020?

Posnetki celotne kampanje, so na voljo na Motovilinem Youtube kanalu. Tam najdete tudi posnetke naših strokovnih dogodkov. Da boste na tekočem, ste vabljeni, da se na kanal tudi naročite.

od tega je …

… več kot 130 SLOVENSKIH ORGANIZACIJ, tako nevladnih kot javnih institucij, ki so v obdobju od 2014 do 2020 uspešno sodelovale na razpisih. Nekatere med njimi večkrat!
… skoraj 400 PODPRTIH MEDNARODNIH PROJEKTOV, ki jih slovenski vodje in partnerji izvajajo na področju filma, knjige, plesa, gledališča, arhitekture in oblikovanja, kulturne dediščine, vizualnih in intermedijskih umetnosti in drugih ustvarjalnih sektorjev.
… več kot 24 milijonov EUR podpore EU, ki so jo pridobili slovenski VODJE projektov. To v povprečju na letni ravni znaša skoraj 3,5 milijona EUR za slovensko kulturo in film!
… neverjetnih 1070 MEDNARODNIH POVEZAV, ki so jih vzpostavile slovenske organizacije z 41. evropskimi državami!

Ekipi Motovile je v čast, da je v obdobju 2014–2020 na zahtevni poti pomagala do uspeha na razpisih Ustvarjalne Evrope več kot 130. slovenskim organizacijam. In ponosni smo, da so naše odlično delo prepoznali številni partnerji, med njimi tudi Evropska komisija.

Programi financiranja EU za obdobje 2014–2020, ki jih izvaja Izvajalska agencija EACEA, med njimi Ustvarjalna Evropa, se bodo kmalu končali in nadomestila jih bo nova generacija programov za obdobje 2021–2027.

Motovila s CED Slovenija do sprejetja novega programa – v t. i. predhodnem obdobju – ostaja del evropske mreže centrov CED. Evropska komisija nam daje ta mandat. Žal pa še ne vemo, ali imamo tudi podporo Ministrstva za kulturo.
V praksi to pomeni, da CED Slovenija po novem letu bo, a bo naša podpora sektorju v primeru, da umanjka podpora ministrstva, precej okrnjena. Ne bomo na voljo za brezplačno pomoč in svetovanje, okrnili bomo program strokovnega usposabljanja in promocijskih aktivnosti itd. Kar obžalujemo, ker je trenutno v obtoku kar 100 mednarodnih projektov, pri katerih sodeluje več kot 80 različnih slovenskih organizacij, od tega skoraj 40 vodij.

Spremljate nas!