Novice

Novi razpisi programov EU 2021–2027 objavljeni šele, ko bo potrjena pravna podlaga

Programi financiranja EU za obdobje 2014–2020, ki jih izvaja Izvajalska agencija EACEA (npr. Erasmus +, Evropa za državljane in Ustvarjalna Evropa), se bodo kmalu končali in jih bodo nadomestili novi programi za obdobje 2021–2027.

Novo pri Ustvarjalni Evropi · 16. decembra 2020

Evropska komisija se trenutno pogaja* o pravni podlagi programov za obdobje 2021–2027 z Evropskim svetom in Evropskim parlamentom. Izvajalska agencija EACEA bo zato lahko začela objavljati nove razpise za zbiranje predlogov šele po zaključku teh pogajanj.

Upoštevajte, da bodo vsi novi razpisi za zbiranje predlogov v prihodnje objavljeni na portalu Evropske komisije za financiranje in razpisne možnosti – Funding & Tender Opportunities Portal (F&TP). Več na spletu EACEA.

*14. decembra 2020 je Evropska komisija pozdravila politični dogovor o programu Ustvarjalna Evropa (2021–2027), ki novemu programu za sedemletno obdobje namenja kar 2,4 milijarde EUR. 

Motovila. Mobility4Creativity, 4.–5. april 2019. Foto ©Katja Goljat za Motovila.

Tako kot Ustvarjalna Evropa, tudi CED Slovenija z decembrom 2020 zaključuje svoj sedemletni cikel delovanja. Upamo, da bomo tudi od leta 2021 dalje sektorju lahko omogočali brezplačno strokovno podporo pri črpanju sredstev EU, možnost dostopa do referenčnih mednarodnih partnerjev, relevantnih strokovnjakov in drugih priložnosti ter ostali zanesljiv smerokaz na poti po labirintih politik in finančnih mehanizmov EU.
Verjamemo, da smo ob podpori Ministrstva za kulturo lahko skupaj tako uspešni tudi v prihodnji generaciji programa EU za kulturni in ustvarjalne sektorje.

Ali ste vedeli, da …
… se ta trenutek v Evropi izvaja več kot 1.500 mednarodnih projektov s podporo Ustvarjalne Evrope?
… od teh projektov jih več kot 100 vključuje slovensko organizacijo. Skupaj je to več kot 80 različnih slovenskih organizacij!
… Od teh projektov jih skoraj 40 vodi slovenska organizacija.

Pregled rezultatov programa Ustvarjalna Evropa je dostopen tukaj.