Novice

Udeležbena umetnost za nevidne skupnosti sredi Vipavske doline

Ali projekt PAIC se predstavi v Oseku pri Šempasu. Akademija umetnosti Univerze v Novi Gorici vas med 29. 11. in 8. 12. vabi v Vipavsko dolino spoznati udeležbeno umetnost, rezidenčne umetnike Domenec (ES) in BridA (SI) ter na delavnice in okroglo mizo (8. 12.), ko se bo serija dogodkov v Sloveniji zaključila.

Kultura · 17. novembra 2016

PAIC_logo_Water_drop10_edited-kvadrat_edit-text_Verdana_Black_MmParticipatory Art for Invisible Communities (PAIC) / Udeležbena umetnost za nevidne skupnosti je multidisciplinarni projekt s podporo Ustvarjalne Evrope, ki raziskuje in razvija rešitve za kulturno regeneracijo zapostavljenih in deprivilegiranih skupnosti ter odgovarja na vprašanje, kako lahko umetniške prakse pripomorejo k osvežitvi njihove kulturne identitete. Akademija umetnosti Univerze v Novi Gorici, ki pri projektu sodeluje kot partner, vas konec novembra vabi na serijo dogodkov v sklopu projekta.

PAIC
Avtor: BridA

V torek, 29. 11. 2016 ob 19. uri, bo v galeriji “Učilna” (Osek 73) najprej predstavitev projekta PAIC in rezidenčnih umetnikov Domenec (Španija – Barcelona) in BridA (Slovenija – Šempas), kar bo obeležilo tudi pričetek skupnostne delavnice na temo »Vidno / Nevidno«.

Delavnica »Vidno / Nevidno« bo potekala pod vodstvom rezidenčnih umetnikov vsak drugi popoldan med 30. 11. in 8. 12. v oseškem “Farovžu” (Osek 79) oziroma na bližnjih lokacijah.
Udeleženci bodo skupaj z umetniki izbrali, spoznali oziroma razvili ustvarjalne postopke ali orodja, s pomočjo katerih bodo obravnavali izbrano temo ali vprašanje, pomembno za skupnost. Deloma se bo prepletala s strokovno delavnico na temo udeležbene umetnosti, ki se bo med 5. in 8. 12. odvijala v Oseku ter v prostorih Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici. Udeležili se je bodo mednarodni strokovnjaki, predstavniki projektnih partnerjev, občinski in državni odločevalci na področju kulture, ter predstavnik Evropske komisije.

Zaključni veliki javni dogodek s predstavitvijo rezultatov obeh delavnic ter javno okroglo mizo o udeležbeni umetnosti in kulturi bo potekal v oseškem “Farovžu” (Osek 79) v četrtek, 8. 12. od 18. do 22. ure; za pogostitev bodo poskrbeli Faladur, Lepa Vida, Malovščevo in KTD Osek.

Vabljeni!

Več informacij na letakuplakatu in/ali na spletu projekta PAIC.
Dodatne informacije: peter.purg@ung.si ali 041609736.