Novice

Sr(e)čna 13. Animateka z MEDIA podporo Ustvarjalne Evrope!

Evropska komisija je novembra zagotovila dodatne finance za kakovostne filmske festivale s čakalnega seznama v okviru letošnje podpore programa Ustvarjalna Evropa MEDIA. Med devetimi evropskimi festivali z rezervnega seznama, ki bodo deležni nadnacionalne podpore, je tudi Animateka! Prejela bo najvišji možni znesek za festivale kratkega filma (33.000 EUR), saj je izpolnila več kot 80 % zahtevnih kriterijev omenjenega razpisa.

Novo pri Ustvarjalni Evropi · 6. decembra 2016

Trinajsta, »sr(e)čna« edicija festivala Animateka se je začela v ponedeljek, 5. 11. 2016 in bo vse do nedelje, 11.11. 2016, nudila odličen vpogled v sodobno produkcijo animiranih filmov Srednje in Vzhodne Evrope, tematske retrospektive in obilo priložnosti za male in velike ljubitelje animacije.

Za povezovanje in usposabljanje ustvarjalcev letos v sodelovanju z zavodom Bunker, Centrom Ustvarjalna Evropa v Sloveniji / zavodom Motovila in Društvom slovenskega animiranega filma med 6. in 9. decembrom skrbi tudi nova platforma za profesionalce, AnimatekaPRO.

Festival Animateka je eden najuspešnejših festivalov, ko gre za prijave na razpise programa MEDIA. Prvič je prejel evropska sredstva l. 2007, kar je bila odlična popotnica za razvoj festivala, ki je s pomočjo zapovrstnih uspešnih prijav, postal splošno priljubljen festival in si je med evropskimi ustvarjalci prislužil sloves enega najgostoljubnejših festivalov animiranega filma.

animateka 2016

Animateka se je v sodelovanju z zavodom Motovila, centrom za spodbujanje sodelovanja v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih, v okviru katerega deluje tudi CED Slovenija, uspešno predstavila tudi državam vzhodnega partnerstva EU in bila uvrščena med 10 najbolj navdihujočih projektov s podporo Ustvarjalne Evrope na evropski ravni.

Več informacij o uspehu Animateke ter drugih slovenskih prijaviteljev na letošnjem 2. MEDIA razpisnem roku za festivale, si lahko preberete tukaj.

Zahvaljujoč odlični novici o podpori za Animateko, Slovenija letos festivalsko shemo zaključuje s 100 % uspešnostjo!
Vsi trije filmski festivali, ki so zaprosili za podporo podprograma MEDIA, so si jo v izjemni konkurenci tudi izborili! Zato ponovno iskreno čestitamo Kino Otoku, Ljubljanskem mednarodnem filmskem festivalu – LIFFe in Animateki!