Novice

Kako komunicirati projekt Ustvarjalna Evropa?

Vsem, ki pripravljate, izvajate ali zaključujete evropske projekte Ustvarjalna Evropa, v branje in uporabo priporočamo smernice za komuniciranje, ki so predstavljene v vodniku »Kako komunicirati o projektu« Evropske komisije.

Evropska komisija je pripravila smernice za komuniciranje pod naslovom How to communicate your project – Kako komunicirati o projektu, ki so lahko v pomoč upravičencem do sredstev Ustvarjalne Evrope. Dostopne so tudi v slovenskem jeziku.

Zakaj poudarjamo pomembnost ustrezne komunikacije vašega projekta?

Z obveščanjem o projektu:

  • boste lažje sodelovanje z vašimi deležniki;
  • bo predstavljen učinek vašega projekta in njegovih rezultatov na družbo;
  • se bo v prihodnje razširila vaša mreža za sodelovanje;
  • boste okrepili diseminacijo rezultatov vašega projekta;
  • boste okrepila ozaveščenost državljank in državljanov o porabi proračuna EU;
  • boste promovirali evropske programe financiranja.

Smernice vas bodo vodile po komunikacijski poti

Od faze načrtovanja do ocene učinka vaših komunikacijskih dejavnosti. Komisija vas s publikacijo po korakih spodbuja k dobremu načrtovanju komunikacijske strategije (skupaj s partnerji). Hkrati poda smernice, kako vaše projektne zgodbe in rezultate deliti z lokalnimi skupnostmi, zainteresiranimi deležniki in institucijami EU.

Smernice vključujejo tudi povezave do številnih orodij in virov, ki vam bodo v pomoč pri načrtovanju komunikacije, vizualni podobi projekta in učinkovitejši promociji projektnih aktivnosti ter rezultatov.

Do smernic lahko dostopate v angleškem in tudi slovenskem (.pdf) jeziku.

Za pomoč pri promociji vašega projekta se lahko obrnete na CED Slovenija!

Motovila kot nacionalna informacijska pisarna za program EU Ustvarjalna Evropa izvajalce projektov Ustvarjalna Evropa vabi, da nas obveščate o aktualnemu dogajanju, aktivnostih in drugih priložnostih, ki jih omogoča vaš evropski projekt.