Novice

Rezultati MEDIA razpisa za razvoj samostojnih projektov

Na prvem roku MEDIA razpisa za podporo samostojnim projektom med 65 podprtimi projekti iz 22 držav žal ni uspešnih prijav iz Slovenije.

Rezultati · 27. junija 2019
Foto: Kristian Novak / FB

Namen  razpisa (EACEA 22/2018, 18. december 2018) je v prvi vrsti spodbujanje mednarodnih koprodukcij, tako z veseljem sporočamo, da bo slovenski avdiovizualni ustvarjalec Rok Biček kot režiser in (so)scenarist podpisan pod igrano adaptacijo knjižne uspešnice »Črna mati zemla« hrvaškega pisatelja in scenarista Kristiana Novaka, za katero je hrvaška produkcijska hiša Antitalent uspešno pridobila 50.000 EUR razvojnih sredstev podprograma MEDIA!
Razvoj projekta »Črna mati zemla« je potekal tudi v okviru TorinoFilmLab ScriptLab Adaptation, namenjen razvoju filmskih adaptacij književnih del, udeležila pa sta ga se Rok Biček in Kristian Novak.

Torino Film Lab je eden vidnejših MEDIA podprtih programov usposabljanja, ki znotraj široke palete programov za AV ustvarjalce nudi tudi program za spodbujanje ustvarjalnega razvoja prvencev in drugih filmov, TFL FeatureLab. Drugo srečanje letošnjega cikla TFL FeatureLab-a bo med 15. in 19. septembrom letos potekalo paralelno s Festivalom slovenskega filma v Portorožu! Prijave zbirajo do 4. jul. 2019.  Več info: http://www.filmreact.eu/