Novice

Odprti razpisi i-Portunus za mobilnost

Goethe institut v Bruslju skupaj s partnerji Institut français v Parizu in Izolyatsia je objavil nove razpise za podporo individualni mobilnosti na področju glasbe in literarnega prevajanja (rok 28. februar), arhitekture (rok 14. marec) ter glasbe in kulturne dediščine (15. april).

Novo pri Ustvarjalni Evropi · 17. februarja 2021

Pilotni projekt i-Portunus je tudi v drugi fazi izvajanja namenjen preizkušanju različnih pristopov za podporo kratkotrajne mobilnosti umetnikov in kulturnih delavcev. Tako kot prvi, tudi drugi pilotni projekt sofinancira program EU Ustvarjalna Evropa. Novi projekt i-Portunus za spodbujanje mobilnosti v kulturi v obdobju 2020/2021 bo izvajal Goethe institut v Bruslju skupaj s partnerji Institut français v Parizu in Izolyatsia (UA).

Čemu je namenjena podpora?
Kratkoročna mobilnost, ki je usmerjena v:
– mednarodno sodelovanje
– rezidenčno bivanje
– dejavnosti poklicnega razvoja
Mobilnost mora trajati med 7 in 60 dni v predvideni časovnici kot določa posamezni razpis (če pogoji dopuščajo). Podpora na osebo znaša največ 3.000 EUR.

Kdo se lahko prijavi?

* Skladatelji, glasbeniki in pevci, še posebej s področja klasične glasbe, jazza in tradicionalne glasbene zvrsti ter umetniki, ustvarjalci in strokovnjaki, ki se ukvarjajo s kulturno dediščino. Rok za oddajo prijav: 15. april 2021 (18:00 CET).

* Arhitekti in kulturni delavci, ki delujejo na področju arhitekture. Rok za oddajo prijav: 14. marec 2021 (18:00 CET).

Literarni prevajalci ter skladatelji, glasbeniki in pevci, še posebej s področja klasične glasbe, jazza in tradicionalne glasbene zvrsti. Rok za oddajo prijav: 28. februar 2021 (18:00 CET).

Več informacij na spletu i-Portunus.
Ne spreglejte spletnih seminarjev i-Portunus, ki jih organizira DutchCulture | TransArtists.

Evropska komisija je podprla dva projekta za podporo mobilnosti v skupni višini 1,5 milijona EUR in s ciljem preučiti in analizirati pogoje za vzpostavitev uspešne in trajnostne sheme, ki bo posameznikom omogočala čezmejno mobilnost. Slednje zaradi pandemije covid-19 predstavlja še večji izziv in hkrati nujen za ponovno oživitev kulturnega sektorja v Evropi.
Rezultati pilotnega projekta i-Portunus bodo ključnega pomena za oblikovanje novega programa financiranja EU, tj. Ustvarjalna Evropa 2021–2027.

Ali ste vedeli, da smo novi i-Portunus predstavili na mednarodnem spletnem dogodku #Mobility4Creativity: Working across borders – how and why?, 18. nov. 2020, kot del programa srečanja mednarodne mreže informacijskih točk za mobilnost, Mobility Informations Points, ki deluje pod okriljem On the Move? Posnetek in poročilo sta dostopna na povezavi tukaj.