Novice

Vas zanimajo razpisi Ustvarjalna Evropa MEDIA za leto 2024?

Prvi razpisi so že objavljeni. Predstavnikom organizacij AV sektorja priporočamo obisk spletnih seminarjev EACEA.

Dogodki, Razpisi · 18. oktobra 2023

Evropska komisija je konec septembra objavila letni delovni programAnnual Work Programme 2024, ki predstavlja podlago za izvajanje ukrepov Ustvarjalna Evropa in objavo novih razpisov za sofinanciranje projektov.

Podprogram MEDIA avdiovizualnim in filmskemu sektorju v različnih tematskih sklopih omogoča podporo za razvoj AV projektov, distribucijo, promocijo evropskih filmov, televizijskih vsebin in videoiger ter strokovna usposabljanja za producente, režiserje in scenariste idr. AV strokovnjake. Podpira tudi mreže evropskih filmskih festivalov in kinematografov.

Spletni seminarji EACEA Ustvarjalna Evropa MEDIA

Izvajalska agencija EACEA za zainteresirane predstavnike avdiovizualnega sektorja organizira serijo javnih brezplačnih spletnih dogodkov, na katerih bo predstavila priložnosti sodelovanja na razpisih MEDIA programa Ustvarjalna Evropa.

  • 24. oktober 2023, 14:30-17:00 (CET): MEDIA (Mini) razvoj skupine projektov
  • 27. oktober 2023, 10:00-12:30 (CET): MEDIA TV in spletne vsebine
  • 21. november 2023, 14:30-17:00 (CET): MEDIA Razvoj videoiger & XR vsebin
  • 16. januar 2024, 14:00-16:30 (CET): MEDIA Razvoj evropskih ko-produkcij

Več informacij in povezave do spletnih seminarjev: Online-Sessions: Creative Europe-MEDIA 2024 (europa.eu). Seminarji bodo potekali v angleškem jeziku, predhodna prijava na seminar ni potrebna.

Aktualni razpisi MEDIA:

Roki za oddajo vlog so na datum predložitve do 17.00.00.

Informacije v zvezi z aktualnimi razpisi za sofinanciranje projektov so dostopne na portalu Funding & Tender Opportunities (FTOP). POZOR: Besedilo razpisa na FTOP je morda že na voljo, prijavnici obrazci bodo dodani kasneje. O vseh novostih vas bomo pravočasno obvestili, spremljajte nas tudi na FB @CEDSlovenia in berite e-novice CED.

Ali veste, da Ustvarjalna Evropa MEDIA ponuja kar 77 usposabljanj za različne profile poklicev v avdiovizualni industriji? Prijavijo se lahko tako ustvarjalci celovečercev kot kratih form, producenti, animatorji in ustvarjalci XR ter razvijalci videoiger.

Priložnosti za usposabljanje v programu Ustvarjalna Evropa MEDIA preverite tukaj.

Če želite sodelovati kot ocenjevalka_ec evropskih razpisov, ste vabljeni, da na portalu FTOP izkažete interes in se s prijavo vključite v podatkovno bazo potencialnih ocenjevalcev (Portal Expert Database).

NE SPREGLEJTE

AV sektor se lahko prijavi tudi na razpise Medsektorskega sklopa. Več informacij najdete tukaj.