Novice

Priložnosti za usposabljanje v programu Ustvarjalna Evropa MEDIA

Za različne profile poklicev v avdiovizualni industriji.

Ustvarjalna Evropa MEDIA ponuja kar 77 usposabljanj za različne profile poklicev v avdiovizualni industriji. Prijavijo se lahko tako ustvarjalci celovečercev kot kratih form, producenti, animatorji in ustvarjalci XR ter razvijalci videoiger.

Usposabljanja so predstavljena v brošuri “Get trained! #2023-2024”. Brošuro, ki jo je uredil in oblikoval CED Nemčija Hamburg, lahko brezplačno pretočite  TUKAJ.
Več informacij o usposabljanjih najdete na spletni strani https://www.creative-europe-media.eu/.

Kaj menijo udeleženci usposabljanj

Christiane Siemen, vodja CED Nemčija Hamburg, se je pred kratkim udeležila delavnice za producente EAVE. Navdušena je nad programom, ki “producentom utira pot v evropski filmski prostor. EAVE je vsestranski paket,” pravi Siemen. “Usposabljanje namreč pokriva vsa pomembna področja produkcijske dejavnosti.”

Usposabljanja so se udeležili številni slovenski producenti, med njimi je producent Bojan Mastilović (Iridium film). Kaj je povedal o usposabljanju, poglejte v naši video zgodbi TUKAJ.

Usposabljanja pokrivajo različne pomembne teme, med njimi trajnost. Ines Kežman iz Motovile (CED Slovenija) se v letošnjem letu udeležuje usposabljana Sustainability management, ki ga organizira International Screen Institute. Usposabljanje pokriva številne vidike trajnosti, ki presegajo zgolj zeleno filmsko produkcijo.

Izpostavljamo

Foto: CEE Animation

CEE Animation Workshop je enoletni program za razvoj projektov in izboljšanje spretnosti producentov na področju animacije, ki ga s partnerji organizira Društvo slovenskega animiranega filma (DSAF). Namenjen je predvsem udeležencem iz držav z nizkimi produkcijskimi zmogljivostmi (LCC). Trenutno je odprt poziv za naslednjo edicijo usposabljanja CEE Animation Workshop 2024. Rok prijave je 20. oktober 2023.

 

Na letošnjem usposabljanju sodeluje Motovila s CED Slovenija. V sodelovanju s CED Češka bomo 25. oktobra udeležencem predstavili priložnosti programa Ustvarjalna Evropa MEDIA.