Novice

Prva MEDIA podpora za slovensko videoigro!

Podjetje MediaAtlas je prvi slovenski razvijalec videoiger, ki je kadarkoli uspešno kandidiral na MEDIA razpisu za podporo razvoju videoigre – iskrene čestitke za odličen uspeh!

Rezultati · 25. avgusta 2015

PRVA MEDIA PODPORA ZA DOMAČO VIDEOIGRO
Rezultati razpisa programa Ustvarjalna Evropa za MEDIA podporo razvoju videoiger (EACEA 06/2014, rok 26. marec 2015), so prinesli izvrstne novice za Slovenijo: studio MediaAtlas je s pridobljenih 24 000 EUR za razvoj videoigre med 31 podprtimi projekti iz 14 držav prvi slovenski in eden od le dveh uspešnih prijaviteljev iz držav z najnižjo AV produkcijsko zmogljivostjo!

Podjetje MediaAtlas Tadeja Fiusa se ukvarja z medijsko produkcijo, zajemom človekovega gibanja in razvojem programske opreme. S podporo MEDIE bo razvijalo videoigro Maenas Down, mešanico akcije in igranja fantazijskih vlog z največ šestimi igralci, ki bodo del interaktivne zgodbe transmedijskega univerzuma underverse.org oz. dogajanja pred zgodbo Secretion grafične novele. Igra bo na voljo za PC, Mac in Linux sisteme.

Iz ocene Izvajalske agencije med drugim izpostavljamo:
Zanimiv projekt, ki gradi na predhodnih izkušnjah prijavitelja. Odlikuje ga dober produkcijski potencial. Projektni tim je kompetenten in ima dobro tehnično podkovanost. Predstavljeno ustvarjalno gradivo je kakovostno, koncept igre pa ima zanimiv neodvisni pristop, ki bo priegnil igralce, saj igra omogoča raziskovanje in učenje. Prijavitelj je predstavil podrobno razvojno, finančno in marketinško strategijo. Vse tri navedene strategije so dobro premišljene, strukturirane in ustrezajo potrebam projekta.

SEPTEMBRA PRVA KONFERENCA NA PODROČJU VIDEOIGER
Po novi MEDIA klasifikaciji, ki več kot 30 članic podprograma MEDIA deli na visoko-, srednje- oz. nizko AV zmogljive, je v okviru tega razpisa 48 % od razdeljenih 3,4 mio EUR za področje videoiger pripadlo 10 projektom iz tim. velikih držav (Velike Britanije, Francije, Nemčije in Španije). Slovenija je z enim podprtim projektom na tem razpisu poleg Madžarske edina država, ki jo zaznamuje nizek AV produkcijski potencial, kar je odličen uspeh in nova motivacija.

Zato z veseljem napovedujemo prvi odločen korak za hitrejši razvoj, rast in prepoznavnost slovenske veje industrije doma in v tujini – Slovenian Games Conference, ki jo 26. septembra prireja Društvo razvijalcev iger Slovenije – Games Slovenia. Gre za prvo celodnevno poslovno konferenco s področja izdelave videoiger – dogodek, ki označuje začetek prizadevanj za izboljšanje stanja dejavnosti domačih izdelovalcev iger, mreženje in možnost za pridobitev povezav s tujimi podjetji, delodajalci in ustvarjalci na tem področju. Organizatorji pričakujejo več kot 300 udeležencev.

Vse informacije bodo kmalu na voljo na povezavi games-slovenia.si.

CED Slovenija se je predstavil že na prvem srečanju slovenskih razvijalcev videoiger marca, na septembrski konferenci pa sodeluje kot partner.