CED Slovenija v številčni družbi razvijalcev videoiger

/
Predstavnica CED Slovenia se je udeležila prvega srečanja slovenskih razvijalcev videoiger v Ljubljani. Število udeležencev je preseglo pričakovanja organizatorjev, dvorana pokrovitelja dogodka IBM Slovenia je bila zapolnjena do zadnjega kotička.

Prvega srečanja slovenskih razvijalcev videoiger, ki je potekalo v petek (20. marca) v Kristalni palači v Ljubljani, se je udeležilo več kot 120 predstavnikov sektorja. Poleg slovenskih ljubiteljev gaminga, so na srečanju aktivno sodelovali slovenski razvijalci iger ter predstavniki iz Avstrije in Hrvaške.

Na dogodku je Ines Kežman iz CED Slovenija udeležencem predstavila podporno shemo podprograma MEDIA za razvoj videoiger, sedem slovenskih studiev (Media Atlas, Cowardly Creations, Dawn of Play, Motiviti, Emberheart Games, Outfit7, Bragi interactive) pa svoje projekte v razvoju.

Glavni cilj dogodka je bilo tesnejše povezovanje razvijalcev videoiger in formalizacija njihovega delovanja, zato so organizatorji iz SloGameDev, skupnosti slovenskih ustvarjalcev računalniških iger predstavili pobudo za oblikovanje in delovanje slovenskega združenja razvijalcev videoiger, ki so jo udeleženci toplo pozdravili. Mariebeth Aquino iz Games Austria je močno podprla slovenska prizadevanja in kot primer dobre prakse predstavila delovanje avstrijskega združenja, hrvaški gost Damir Đurović iz Reboota pa je vse prisotne pozval k udeležbi na razvojni konferenci 23. aprila v Dubrovniku.