Novice

Predstavitev projekta in publikacij Klasiki v stripu

SLOGI vabi v torek, 16. maja 2023 ob 10. uri, na predstavitev projekta in publikacij Klasiki v stripu s podporo Ustvarjalne Evrope.

Priložnosti · 11. maja 2023

Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) bo predstavil projekt Klasiki v stripu. Vzorčni model inovativne kulturno-umetnostne vzgoje v srednji šoli in tri stripe, ki so nastali v okviru projekta:
• Alfred Jarry: Kralj Ubu ali Poljaki, avtor stripa Ciril Horjak – dr. Horowitz,
• William Shakespeare: Romeo in Julija, avtor stripa Juraj Martiška,
• Sofoklej: Antigona, avtor stripa Daniel Chmielewski.

Izbrani stripi so izšli v okviru mednarodnega projekta, ki ga koordinira Slovenski gledališki inštitut v obdobju 2019–2023 s partnerjema iz Poljske (Gledališki inštitut Zbigniewa Raszewskega, Varšava) in Slovaške (Gledališki inštitut, Bratislava). Stripe so ustvarili v sodelovanju s priznanimi vizualnimi umetniki in dijaki. Z uprizoritvijo v stripu želijo približati dramatiko, zlasti mladim.

Na predstavitvi v Ljubljani, v torek, 16. maja ob 10. uri v dvorani SLOGI (Mestni trg 17) bodo sodelovali: mag. Mojca Jan Zoran, avtorica idejne zasnove projekta, urednica stripa Kralj Ubu ali Poljaki in sourednica serije, Ciril Horjak – dr. Horowitz, avtor stripa Kralj Ubu ali Poljaki, dr. Rok Andres, urednik slovenskih izdaj stripov Antigona ter Romeo in Julija, sourednik serije in urednik e-razstave, mag. Sandra Jenko, vodja pedagoškega programa in dr. Gašper Troha, direktor SLOGI.