Novice

Poziv za natečaj novih dramskih besedil Sence pandemije: skriti glasovi

Partnerji projekta, med njimi SNG Maribor, objavili poziv za natečaj za izbor treh novih dramskih besedil, ki je del projekta Sence pandemije: skriti glasovi / Shadow Pandemic: Hidden Voices s podporo Ustvarjalne Evrope. Rok prijave: 18. januar 2023.

Priložnosti · 26. oktobra 2022

Zagrebško gledališče mladih (HR), Slovensko narodno gledališče Maribor – Festival Borštnikovo srečanje (SI) in Beograjsko dramsko gledališče (RS) so objavili natečaj za izbor treh novih dramskih besedil, ki temeljijo na široko zastavljeni temi o zlorabljenih in zapostavljenih ženskah v času pandemije Covid-19. Natečaj je razpisan v okviru gledališkega projekta Sence pandemije: skriti glasovi – Shadow Pandemic: Hidden Voices s podporo Ustvarjalne Evrope.

Na natečaj se lahko prijavijo osebe ženskega spola s stalnim prebivališčem v državah EU ter v državah, ki so vključene v program Ustvarjalna Evropa (Islandija, Norveška, Albanija, Bosna in Hercegovina, Severna Makedonija, Črna gora, Srbija, Gruzija, Moldavija, Ukrajina, Tunizija, Armenija, Kosovo).

Rok za pošiljanje dramski besedil je 18. januar 2023 do 24. ure.
Več informacij o pogojih sodelovanja in prijavi na spletni strain projekta:
https://shadowpandemic.eu/sl/javni-pozivi/