Senčna pandemija: skriti glasovi

Področje
Uprizoritvene umetnosti (gledališče, ples) in glasba 
Producent
SNG Maribor - Festival Borštnikovo srečanje (partner) 
Vodja
ZKM (HR) 
Razpis
Ustvarjalna Evropa (2021–2027) – KULTURA / Projekti sodelovanja "mali" 2021
Podpora EU
200.000 EUR
Leto
2021 
Splet
https://shadowpandemic.eu/ 

Koordinator: ZKM (HR)
Partnerji: SNG Maribor – Festival Borštnikovo srečanje (SI), Beogradsko dramsko pozorište (RS)

Podpora EU: 200.000 EUR
Podpora EU za slovenskega partnerja: 70.053,53 EUR
Trajanje projekta: 1. 9. 2022–31. 8. 2024

Objavljen je poziv za natečaj novih dramskih besedil Sence pandemije: skriti glasovi. Rok prijave: 18. januar 2023.

S projektom Senčna pandemija: skriti glasovi – Shadow Pandemic: Hidden Voices želijo partnerji nasloviti problem nasilja nad ženskami v času zaprtja javnega življenja v času pandemije – s predstavo, delavnicami z mladimi na temo nasilja, ki ga bodo procesirali z gledališkimi sredstvi. Gledališča so od nekdaj mostovi zaupanja in sodelovanja med ljudmi, zato želijo s tem projektom z umetnicami povečati občutljivost za tematiko pri populaciji in mladini, predvsem za specifične probleme nasilja nad ženskami v času izolacije v pandemiji.

Projekt je razdeljen na tri dele (delovne pakete), rezultati se prepletajo in nadgrajujejo. Posamezni del se nanaša na specifične cilje, skupni imenovalec pa je ozaveščanje o nasilju nad ženskami ter promocija in kroženje umetniških del med projektnimi partnerji in članicami programa Ustvarjalna Evropa.

Rezultat projekta bodo tri dramska dela, ki jih bodo napisale avtorice v slovenskem, hrvaškem in srbskem jeziku, izbrana bodo na javnem natečaju, v projekt bo vključenih 30 umetnikov, sodelovalo bo 60 mladih. Predstava, ki bo sestavljena iz treh delov, bo 11 krat gostovala pri projektnih partnerjih in drugje. Izbrana besedila bodo objavljena v e-knjigi.

Spremljajte FB @projectshadowpandemic

Aktivnosti projekta:
* V branje priporočamo članek na MMC RTV SLO Mednarodni gledališki projekt: Skupaj se bomo ukvarjali s problemom nasilja nad ženskami.
* Poziv za natečaj novih dramskih besedil Sence pandemije: skriti glasovi. Rok prijave: 18. januar 2023.

 

Projekti s področja