Novice

Poziv za mlade ansamble s področja stare glasbe

V okviru projekta eeemerging s podporo Ustvarjalne Evrope je do 5. junija odprt poziv za mlade ansamble s področja stare glasbe. Izbrani ansambli bodo vključeni v triletni program, ki bo vključeval udeležbo na rezidencah, možnost strokovnega usposabljanja in različne podporne promocijske aktivnosti.

Kultura · 12. maja 2017

Poziv je odprt za ansamble, ki so mlajši od treh let in vključujejo najmanj dva oz. največ štirinajst članov, katerih skupna povprečna starost ne presega 32 let.

V prvem izbornem krogu bo izbranih dvajset ansamblov, ki bodo med 4. in 8. septembrom povabljeni na avdicijo v eno izmed treh evropskih mest. Žirijo bodo sestavljali predstavniki iz Združenega Kraljestva, Latvije, Nemčije, Slovenije, Romunije, Italije in Francije (iz omenjenih osem držav prihajajo tudi partnerji projekta eeemerging).

Prek avdicij bo izbranih šest ansamblov, ki se bodo udeležili enoletnega programa izobraževanja z zaključkom na festivalu Ambronay v Franciji. Več informacij dostopnih prek spletne strani eeemerging.eu.

Prijave zbirajo do 5. junija 2017 (obrazec za prijavo).

eemerging

Cilj projekta eeemerging s podporo Ustvarjalne Evrope (podprogram Kultura) je povečanje enakih možnosti za mlade ansamble, jim omogočiti odlične delovne pogoje, podporo in organizacijo njihovih projektov ter jim pomagati pri pogajanjih na trgu stare glasbe v Evropi.