Novice

Portal FTOP – vstopna točka za financiranje in razpise EU

Enotna vstopna točka za prijavitelje na razpise EU, izvajalce podprtih projektov in evalvatorje razpisov oz. programov financiranja. Za sodelovanje na razpisih programov EU, tudi Ustvarjalne Evrope, se mora vsaka organizacija najprej registrirati na portalu FTOP in pridobiti kodo PIC.

Funding and Tenders Portal (FOTP) je enotna vstopna točka za prijavitelje na razpise EU, izvajalce podprtih projektov in evalvatorje razpisov oz. programov financiranja, vključno z Ustvarjalno Evropo, ki jih upravlja Evropska komisija in drugi organi EU.

Omogoča elektronsko upravljanje programov, izvajanje razpisov in interakcijo z institucijami EU. Prav tam lahko poiščete ustrezen razpis in projektne partnerje, za sodelovanje na razpisih pa morate ustvariti račun EU Login in se registrirati.

Kako lahko uporabljam portal?

1. Iskanje razpisov za sofinanciranje EU

Na portalu FOTP lahko dostopate do številnih razpisnih priložnostih, ki jih omogočajo programi EU, med njimi je tudi Ustvarjalna Evropa.

Na vstopni strani portala FOTP poiščite ustrezen razpis. Pri iskanju lahko uporabite iskalnik z vnosom različnih ključnih besed ali pa iščete s pomočjo dodatnih filtrov.
Iskanje lahko začnete tudi tako, da izberete enega od programov financiranja EU, ki so navedeni na vstopni strani, nato pa se prek hitrih povezav pomikate do izbranih razpisov in razpisne dokumentacije. Za iskanje razpisnih priložnosti ni potrebna registracija na portalu.

Če želite prejemati novice o novih razpisih, se lahko naročite na kanal RSS Priložnosti za financiranje.

2. Iskanje partnerjev

Večina razpisov EU je namenjena partnerskemu sodelovanju, tj. partnerskim konzorcijem z več upravičenci, ki jih sestavljajo organizacije iz različnih upravičenih držav.
Portal FOTP omogoča iskanje partnerjev.

Brez registracije na portalu lahko s pomočjo filtrov poiščete partnerske organizacije, s katerimi bi želeli vzpostaviti sodelovanje. Partnerske ponudbe za sodelovanje so izpisane tudi pri posameznem aktualnem razpisu.

Če pa želite objaviti partnersko ponudbo svoje organizacije, se morate na portalu najprej registrirati s pomočjo računa EU Login (gl. korak 3). Navodila za objavo partnerske ponudbe najdete tukaj.

3. Račun EU Login

Za registracijo na portalu FOTP mora vsak uporabnik (fizična oseba) najprej pridobiti uporabniški račun EU Login. Račun ustvarite s klikom na gumb REGISTER. Za registracijo potrebujete le ime in priimek ter e-naslov.

Z računom EU Login boste nato kot fizična oseba na portalu FOTP lahko registrirali tudi vašo organizacijo (gl. korak 4) in organizaciji omogočili dostop do postopkov za elektronsko prijavo na razpise, poročanje o izvajanju projektov ali objavo partnerskih ponudb. Brez ustvarjenega računa EU Login boste imeli dostop le do javnih storitev portala, npr. iskanje informacij o razpisih EU in zadevne dokumentacije, objavljenih partnerskih ponudb …

POZOR: Registracija samodejno ne omogoča dostopa do podatkov o podprtih projektih (pogodbah) vaše organizacije! Ta dostop je odvisen od vaših vlog in pravic, ki jih imate v zvezi s svojo organizacijo in posameznim projektom (pogodbo). Različne vloge lahko dodeli le oseba, ki ima v vaši organizaciji vlogo LEAR (Legal Entity Appointed Representative).
Navodila za uporabniški račun EU Login nadete tukaj.

4. Registracija organizacije (koda PIC)

Za sodelovanje na razpisih programov EU, tudi Ustvarjalne Evrope, se mora vsaka organizacija najprej registrirati na portalu FTOP in pridobiti t. i. identifikacijsko kodo PIC. Preden začnete s postopkom registracije organizacije, morate imeti svoj uporabniški račun EU Login (račun pooblaščenega uporabnika – gl. korak 3).

POZOR: Kodo PIC vsaka organizacija pridobi samo enkrat in jo uporablja za sodelovanje na razpisih različnih programov EU in izvajanje drugih postopkov na portalu.
Za dodatne informacije o uporabi portala FOTP glej TUKAJ.

UPORABNI POSTOPKI:
Kako pridobiti kodo PIC?
Kaj storiti, če organizacija izgubi dostop do kode PIC oz. profila svoje organizacije na portalu FOTP?