Novice

Poglej skozi okno, ali ni čas za zabavo?

KUD Sodobnost International vas v petek, 26. apr. 2019, vabi v Ljubljano na srečanje z ustvarjalci iz Finske, Slovenije in Hrvaške: Selja Ahava, prejemnica nagrade EU za književnost – EUPL, Evald Flisar, Silvija Šesto in Vanda Čižmek. Seljo Ahavo lahko srečate tudi v Kopru (24. apr.) in Mariboru (25. apr.).

Kultura · 16. aprila 2019

Poglej skozi okno, ali ni čas za zabavo?
Takšno, kjer lahko klepetaš o literaturi, smislu življenja in o stvareh, ki padejo z neba.

KUD Sodobnost International vas v petek, 26. apr. 2019, ob 18. uri vabi na Društvo slovenskih pisateljev gostilo, kjer boste lahko prisluhnili klepetu s finsko pisateljico Seljo Ahavo, dobitnico nagrade EUPL, enim najbolj prevajanih slovenskih pisateljev Evaldom Flisarjem ter s hrvaškima ustvarjalkama Silvijo Šesto in Vando Čižmek.

KUD Sodobnost International gosti Seljo Ahavo v sklopu serije promocijskih dogodkov, ki so del projekta (Iz)brano in s podporo Ustvarjalne Evrope. V odličnem prevodu Julije Potrč Šavli lahko zdaj tudi v slovenščini prebiramo njen roman Stvari, ki padejo z neba, za katerega je prejela nagrado EUPL.

Finsko pisateljico lahko srečate:
– sreda, 24. apr., ob 19.00: Knjigarna Libris, Koper, kjer bo tudi Jasmin B. Frelih,
– četrtek, 25. apr., ob 14.00: Glavni oder na Mariborskih dnevih knjige, Maribor,
– petek, 26. apr., ob 18.00: Društvo slovenskih pisateljev, Ljubljana.
Več tukaj.

Projekt (Iz)brano prinaša prevode desetih izjemnih literarnih del z različnih koncev Evrope. Raznolikost skrbno izbranih književnih del zagotavlja, da bo poskrbljeno za različne generacije, tako za odrasle kot za otroke.