Novice

Perform Europe – Posvetovanje s sektorjem uprizoritvenih umetnosti: oblikovanje političnih priporočil

Kakšna bi morala biti prihodnja evropska podporna shema Perform Europe za trajnostno in vključujočo distribucijo uprizoritvenih umetnosti? Do 23. maja podajte svoje mnenje.

Perform Europe, ki ga vodijo IETM, EFA, EDN, Circostrada in IDEA Consult, je pilotni projekt, katerega namen je preizkusiti inovativne modele čezmejnega gostovanja in predstavljanja uprizoritvenih umetnosti.

Perform Europe se približuje svoji zadnji fazi – oblikovanju političnih priporočil za nacionalne in evropske oblikovalce politik, da bodo vzpostavili podporni sistem, ki bo omogočil trajnostna in vključujoča čezmejna gostovanja in predstavitve uprizoritvenih umetnosti.

Perform Europe je začel z obsežno raziskavo o trenutnih trendih, vrzelih, vprašanjih in geografskih tokovih gostovanj in predstavljanja uprizoritvene umetnosti v 40 državah Ustvarjalne Evrope (vključno z Združenim kraljestvom). S podporo 19 projektov, ki so omogočili 250 predstavitev več kot 45 umetniških del, je Perform Europe preizkušal inovativne prakse in modele približevanja umetniških del in konceptov novim krajem in ljudem. V zadnji fazi je treba vsa spoznanja prenesti v politična priporočila. Zato partnerji Perform Europe potrebujejo vaš prispevek – da bo njihova vizija čim bolj odražala želje in izzive sektorja uprizoritvenih umetnosti.

Podajte svoje mnenje glede sedmih izhodišč o tem, kakšna bi morala biti prihodnja evropska podporna shema za trajnostno in vključujočo distribucijo uprizoritvenih umetnosti. Izrazite svoje mnenje in delite razmišljanja v zvezi s priporočili. Zdaj je čas!

Rok za oddajo prispevkov: 23. maj 2022.

Ali ste vedeli, da je za junij 2022 napovedana objava razpisa Ustvarjalna Evropa KULTURA Perform Europe? Na tem razpisu izbrana organizacija (ali konzorcij partnerskih organizacij) bo odgovorna za izvajanje dejavnosti z najširšim možnim dosegom zainteresiranih na področju uprizoritvenih umetnosti. Jedro teh dejavnosti bo podeljevanje finančne podpore konzorcijem producentov in ustvarjalcev, ki bodo omogočali čezmejno prikazovanje del uprizoritvenih umetnosti.